Rezultatyviausias tarp nugalėtojų buvo Kauno „Žalgiriui“ priklausantis ir Eurolygoje praėjusį sezoną debiutavęs Erikas Venskus – 20 taškų (9/14 dvit.), 7 atkovoti kamuoliai ir 20 efektyvumo balų per 32 min.

Kitas jaunasis žalgirietis – įžaidėjas Rokas Jokubaitis – per 32 min. pridėjo 18 taškų (5/8 dvit., 1/3 trit., 5/6 baud.), 3 atkovotus kamuolius, 6 rezultatyvius perdavimus ir 21 efektyvumo balą.

Dar 15 taškų Gedimino Petrausko treniruojamai rinktinei surinko Klaidas Metrikis (7 atk. kam.). Domanto Vilio sąskaitoje – 13 taškų (3/5 trit.).

Taip pat 8 taškus prie pergalės pridėjo Simas Jarumbauskas, 6 – Dovydas Giedraitis, 5 – Matas Vaitkus, 4 – Martynas Arlauskas, 2 – Gertautas Urbonavičius. Giedrius Bergaudas ir Justinas Ramanauskas nepasižymėjo.

Statistiškai už varžovus lietuviai buvo pranašesni beveik pagal visus komponentus. Tiesa, į akis krenta ir keli neigiami aspektai – tik 19 iš 31 (61 proc.) taiklios baudos ir 18 mūsiškių padarytų klaidų.

Dar vienas nemalonus momentas – D. Giedraičio čiurnos traumą, kurią krepšininkas patyrė nesėkmingai nusileidęs ant parketo antro kėlinio pabaigoje.

Australijos rinktinei, kuriai teks tenkintis kova dėl 9-16 vietų, 17 taškų pelnė Samsonas Jamesas Frolingas.

Kur kas sėkmingiau aštuntfinalio rungtynes pradėję lietuviai po dviejų kėlinių pirmavo 33:21.

Trečiame, susidūrę su australų spaudimu po visą aikštę, lietuviai sutriko ir leido varžovams sumažinti atsilikimą iki 3 taškų (47:44), bet sėkmingesnis žaidimas paskutinę minutę po 30 min. leido susigrąžinti 7 taškų pranašumą – 56:49.

Visgi ketvirtame kėlinyje mūsiškių pranašumas vėl nebekėlė abejonių, o jam įpusėjus australai nuleido rankas, suteikdami G. Petrauskui progą į aikštę leisti mažiau rungtyniavusius arba visai nežaidusius krepšininkus.

Ketvirtfinalyje penktadienį lietuviai žais su Serbijos atstovais, kurie aštuntfinalyje be didesnio vargo 87:60 sutriuškino bendraamžius iš Filipinų.

Gediminas Petrauskas

Primename, kad Lietuvos krepšininkai pirmojo etapo A grupėje užėmė trečią vietą. Mūsiškiai 76:52 nugalėjo Senegalą, 84:102 nusileido JAV rinktinei ir 75:77 pralaimėjo Naujajai Zelandijai.

Savo ruožtu australai B grupėje finišavo antri. Jie 76:81 pralaimėjo Kanadai, 81:52 sutriuškino latvius ir 82:79 palaužė Malio jaunimą.

Dauguma aštuntfinalio rungtynių trečiadienį jau baigėsi. Į ketvirtfinalį užtikrintai žengė JAV rinktinė, 116:66 sutriuškinusi Latviją. Rusija 96:83 nugalėjo Kiniją, o vakarykštė lietuvių skriaudikė Naujoji Zelandija įveikti aštuntfinalio etapo nesugebėjo ir 62:77 pralaimėjo Maliui.

Savo ruožtu bene didžiausią staigmeną pateikė D grupėje ketvirta likusi Puerto Riko rinktinė, kuri iš kovos dėl medalių 77:57 eliminavo iki tol visas trejas rungtynes laimėjusią ir C grupėje pirmą vietą užėmusią Argentiną.

Kanados rinktinė 90:79 nugalėjo Senegalą, o Prancūzijos devyniolikmečiai nepaliko vilčių bendraamžiams iš Graikijos – 77:46.

Jau aiškios ketvirtfinalio poros: JAV – Rusija, Malis – Puerto Rikas, Lietuva – Serbija, Kanada – Prancūzija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)