Birželio 21-ąją sostinėje įvykusios avarijos metu sunkvežimis sustojo tik įsirėmęs į aplinkkelio šlaitą. Pakeliui nušlavė ir atitvarus, ir kelio ženklus, užkabino ir netoliese važiavusį lengvajį „Peugeot“ automobilį.

Po avarijos sunkvežimio vairuotojas skundėsi tik mėlynėmis, rimčiau nukentėjo kabinoje sėdėjęs jo 13-metis sūnus. Šis dėl patirtų sužalojimų buvo nugabentas į ligoninę.

Paaiškėjo, kad avariją sukėlė priešais sunkvežimį netikėtai iššokęs lengvasis automobilis. Liudininkų padarytame vaizdo įraše matyti, kaip Vakarinio aplinkkelio išsišakojime, kuriame tenka pasirinkti: dviem juostomis leistis Gariūnų turgavietės link, ar dviem juostomis važiuoti Lazdynų ligoninės link, sunkvežimis pasuka taip, kaip leidžia ženklai – į Gariūnų pusę.

Tačiau balto automobilio vairuotojas, važiavęs pirmąja juosta, leidžiančia važiuoti į Gariūnų pusę, paskutinę akimirką apsigalvojo ir padarė pavojingą manevrą, lėmusį avariją. Vaizdo įraše ši vieta matosi nuo 40-osios įrašo sekundės.

Ieškoma sunkvežimio avariją sukėlusio balto automobilio

Ieško kaltininko

Iš pirmosios juostos balto automobilio vairuotojas nėrė į antrąją, tiesiai sunkvežimiui prieš nosį, o tuomet – dar kartą ir išvažiavo Lazdynų ligoninės kryptimi.

Vaizdo įraše matyti, kad sunkvežimio vairuotojas dar pamėgino stabdyti, tačiau automobilis tapo nevaldomu, ėmė slysti šonu, o galop – vertėsi ant šono, užšoko ant šaligatvio ir tik tada sustojo.

Ieškoma sunkvežimio avariją sukėlusio balto automobilio

Vaizdo įrašu pasidalinusi sunkvežimio vairuotojo giminaitė Indrė (redakcijai pavardė žinoma) akcentavo, kad stengiamasi surasti Kelių eismo taisykles (KET) pažeidusio automobilio vairuotoją ir tikisi, jog atsiras žmonių, mačiusių įvykį arba galinčių pateikti daugiau informacijos apie pavojingą situaciją sukėlusio automobilio vairuotoją.

„Esu mačiusi, kad „Facebook“ padaro stebuklus ir kaltuosius pavyksta rasti“, – akcentavo giminaitė, nurodžiusi, kad ką nors žinantiems reikėtų kreiptis į tyrėją Alą Šimulevičienę, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus vyresniąją specialistę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (439)