Įrankiai

Patogiausia tokiu būdu žvejoti 3,60–3,90 m ilgio angliškojo tipo palaidyne. Ji neturi būti itin ilga, nes žvejybos būdas yra aktyvūs, ir trumpesnį kotą bus daug patogiau „valdyti“. Be to, ir gylis kuriame geriausia žvejoti tokiu metodu, dažnai nesiekia nei 2 metrų. Todėl labai ilgos meškerės tikrai nereikia.

Valas tokio tipo meškeriojimui taip pat neturi būti storas. Užteks 0,14–16 mm skersmens skęstančio tipo valo.

Plūdės taip pat parenkamos specialios. Šiam žūklės būdui yra specialiai sukurtos „Waggler“ tipo plūdės su antenėlėmis. Plona antena reikalinga tam, kad:

1. Matytume, kada paskutinis svarelis su masalu nusileis į vertikalią poziciją.
2. Jei masalo sklendimo metu jį griebs žuvis – plona plūdės antena tai aiškiai parodys.

Taip pat, žvejodami lėtai besileidžiančiu masalu neapsieisime be jauko laidynės.

Tinkamiausios plūdės gaudant lėtai besileidžiančiu masalu

Svarelių sistemėlė

Norint, kad masalas itin lėtai leistųsi ant dugno, reikia visą svarelių masę koncentruoti prie pat plūdės arba naudoti pasunkintą plūdę, paliekant vos kelis svarelius ant pagrindinio valo. Dažnai paskutinio svarelio funkciją „atlieka“ suktukas, jungiantis pagrindinį valą su pavadėliu.

Sistemėlė lėtai besileidžiančiam masalui

Žvejybos technika

Pirmiausia nusistatomas orientyras ir žvejybos nuotolis. Orientyru geriausia kitame krante pasirinkti kokį nors nejudantį objektą, Žvejybos atstumui nustatyti, žvejojant plūdine meškere, geriausia naudoti baltą markerį ir ant valo pasižymėti žūklės nuotolį. Taip, žinodami šiuos du aspektus, galėsime visada tiksliai mėtyti į tą pačią vietą. Taip pat, užmetus nereikėtų pamiršti paskandinti valo. Tai daroma taip: meškerės viršūnė pamerkiama į vandenį, kelis kartus pasukama ritė ir padaromas energingas mostas į viršų, primenantis „kirtimo“ veiksmą.

Schema. Žūklė lėtai besileidžiančiu masalu

Jaukinimas

Žvejojant lėtai besileidžiančiu masalu, itin svarbiu aspektu tampa dažnas jaukinimas. Vos tik plūdė užmetama, ten pat laidyne pasiunčiama jauko porcija. Dažniausiai tai būna musės lervos, nors gali būti ir granuliuotas pašaras ar kukurūzai. Visa esmė yra ta, kad kartu su vandens storymėje besileidžiančiu masalu turi leistis ir pašaras. Vos tik plūdės antena parodo, kad paskutinis svarelis su masalu nusileido, visas procesas kartojamas iš naujo.