Praėjusiais metais Marijampolės „Sūduvą“ UEFA Čempionų lygos atrankoje nesunkiai eliminavusi „Crvena Zvezda“ pasiekė grupių etapą ir jame pateikė vieną didžiausių turnyro staigmenų – namuose 2:0 palaužė „Liverpool“ komandą, kuri galiausiai tapo čempione.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai savo žygio link Čempionų lygos viršūnės metu suklupo du kartus – pirmajame pusfinalio mače Barselonoje juos triuškino, bet nepalaužė L. Messi šou, o prieš tai Belgrade jiems teko atlaikyti M. Pavkovo pirtį.

Du kartus Alissoną Beckerį nuginklavęs 25 metų 193 cm ūgio puolėjas kartu su L. Messi taip pat yra vieninteliai futbolininkai, kurie į „Liverpool“ vartus įmušė iš už baudos aikštelės ribų.

„Sūduvai“ grėsmingųjų serbų iššūkis Čempionų lygos atrankoje teko antrus metus iš eilės, tačiau Lietuvos čempionai gali bent kiek lengviau atsikvėpti dėl to, jog M. Pavkovas į Marijampolę neatvyks.

Serbijos žiniasklaida skelbia, jog šalies čempionai už 3 milijonus eurų pardavė savo atakų lyderį Kinijos čempionate besivaržančiai „Jiangsu“ komandai.

Priduriama, jog Belgrado klubui atiteks 1,8 mln. eurų, nes dalį sumos teks atiduoti buvusiai M. Pavkovo ekipai Nišo „Radnički“.

M. Pavkovas iš pastarosios komandos į „Crvena Zvezda“ perėjo pernai bei per 28 mačus iš viso pelnė 12 įvarčių.

Sėkmingas žaidimas šiemet leido puolėjui gana skandalingai debiutuoti ir Serbijos rinktinėje.

Rungtynėse su Vokietija jis pasižymėjo sutraumuodamas varžovų žvaigždę Leroy'ų Sane bei užsidirbdamas raudoną kortelę.

„Crvena Zvezda“ prieš artėjančią akistatą su „Sūduva“ pardavė ir dar vieną puolėją – devyniolikmetis Dejanas Joveljičius už 4 mln. eurų persikėlė į Frankfurto „Eintracht“, kur turėtų tapti Madrido „Real“ naujoko Luka Jovičiaus pamaina.

Pirmoji „Sūduvos“ ir „Crvena Zvezda“ komandų akistata Marijampolėje vyks liepos 9-ąją. Atsakomosios rungtynės liepos 16-ąją bus žaidžiamos Belgrade.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją