Išskirtiniai orai reikalauja išskirtinės avalynės. Todėl aš turiu kelias idėjas, kurios visada padės tau jaustis patogiai ir atitinkamai pritaikyti avalynę karštiems orams.

1. Laisvė. Tavo koja turi jaustis laisvai, patogiai ir nevaržomai. Nesvarbu, ar keliauji į vestuves, į darbą, ar pasivaikščiojimą miške. Rinkis avalynę, kuri nespaus, neverš ir netrins.

2. Pralaidumas. Labai svarbu medžiagos. Todėl jei įmanoma, rinkis tik natūralias arba bent jau su natūralios medvilnės ar odos padeliais – taip pėda neprakaituos ir lengviau kvėpuos.

3. Dydis. Anokia čia paslaptis, bet dar susiduriu su moterimis, kurios šio triuko nežino. Karštuoju laikotarpiu pėda patinsta, todėl rinkdamasi batelius, jeigu tokia galimybė yra pasiimk puse dydžio didesnius.

4. Pirkimas. Kai jau susiruoši pirkti avalynę, geriau keliauk į parduotuvę po darbo dienos, nes tuomet tavo koja yra šiek tiek patinusi, na, trumpai tariant, tokia, kokia ir būna karštosiomis dienomis. Jei pirksi avalynę ryte ar pirmoje dienos pusėje, gali nusipirkti tokią, kuri vėliau spaus ir trins.

5. Dažnumas. Labai svarbu vasaros laikotarpiu turėti bent keletą batų porų. Tam, kad panešiotus galėtum tinkamai išvėdinti, leisti pailsėti, grįžti į formą ar net išplauti. Jokiu būdu nevaikščiok su tais pačiais bateliais visą darbo savaitę. Galbūt jie tau ir patogūs, tačiau avalynei taip pat reikia „poilsio“.

6. Paslaptis. Na, o jeigu kojas jau pritrynė, o trauktis nebėra kur (taip dažnai būna per vestuves ar vakarėlius), visada pravers vaikiška pudra, kuri puikiai sugeria prakaitą ir sumažina trintį. Tik būk atsargi ir nepadaugink. Tiesa, puikiai tinka ir standartiniai būdai, kurių mano mėgstamiausias – purškiamas arba skystas pleistras.

Taigi, kai jau žinai keletą mažyčių paslapčių, kaip tinkamai prižiūrėti ir dėvėti avalynę vasaros sezonu, noriu pasidalinti savo favoritų penketuku. Tai top’ ų viršūnėse esanti avalynė, kuri ne tik atrodo, lyg ką tik nuo podiumo, bet ir puikiai tinka karštuoju sezonu.

Vos matomi sandalai

Tikriausiai visos jau girdėjote apie „nuogą“ suknelę, tačiau dabar atėjo „nuogų“ sandalų laikas. Jie grįžo iš 90-tųjų ir yra populiarūs kaip niekad. Siaurutės juostelės ir kvadratinis priekis – paskutinis šio sezono klyksmas. Ir beje, su jomis jausiesi lyg basa, o ko dar reikia vasarą?

Sportiški sandalai

Visgi, jei tu dar nepasiruošusi visai „apnuoginti“ savo pėdų, puiki alternatyva aktyviam laisvalaikiui – sportiniai sandalai. Ypač gerai atrodo tie su plačios priklijuojamomis juostomis. Jie tokie patogūs, kad gali keliauti net į žygį.

Gyvatės oda

Gyvūnų raštai vis dar niekur nesiruošia trauktis, tad jei pasirinksi gyvatės odos basutes ar „mules“ tipo sandalus – tikrai neprašausi. Be to „mules“ sandalai – itin patogūs, kadangi yra be kulno, kojose jausmas lengvesnis, be to, net ir naujos, jos netrina.

Išskirtinis kulnas

Vasarą irgi norisi puoštis, todėl skulptūriškas kulnas tam puikiai tinka. Basutės gali būti ir itin paprastos, tačiau įdomus kulnas visa tavo derinį pakels keliais laipteliais aukščiau. Pasirinkimas didžiulis: nuo mini kulniukų iki aukštesnių ir prabangesnių.

Permatomi sandalai

Gerai, šis paskutinis, galbūt ir nebus pats patogiausias variantas karštą dieną, tačiau jeigu planuoji šventę patalpoje – jie bus nuostabūs. PVC detalės ant basučių atrodo puikiai ir yra vienas iš pagrindinių šio sezono akcentų: pradedant nuo rankinių ir lietpalčių, baigiant bateliais. Tai gali būti ir puiki alternatyva vakarui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)