Lazdynų rajone Žėručio gatvėje gyventojai buvo informuoti apie ketinamus vamzdžių atnaujinimo darbus iki rudens. Penktadienio rytą šitie darbai smagiai skubėjo prasidėti. Kol nepažadino kaimynės skambutis, net nebūčiau pagalvojusi, kad tie pjovimo garsai yra už namo be gailesčio „žarinamų“ medžių. (Kitokio apibūdinimo net neįsivaizduoju). Nes su puodeliu rankoj balkone po kelių minučių pamačiau tris priešais akis pusiau nudrožtus beržus (atrodė siaubingai, kaip nugraužti degtukai). Puodelis iš rankų neiškrito, tik medžiai keli ar keliolika, koks gi skirtumas, ar ne? Ir viso to kaltininkai turėtų būti vamzdžių tiesiamos trasos. Man smalsumas kilo kas ten per trasos, ar iki dangaus jas ties? Kad medžiai trukdo? O kamienai netrukdo? Ar nebuvo paprasčiau apkasti? Kitame kieme tiesiami vamzdžiai be problemų. Gluosniai apkasti ir jokių sunkumų ten nekilo, kiek teko suprasti. Žinoma, aš to projekto nemačiau, bet labai norėčiau pamatyti, nes žmonės turbūt nelabai supranta, kiek laiko auga medžiai, kiek reikia laiko apskritai ką nors užauginti. Nesu kažkokia išprotėjusi moteris dėl aplinkosaugos, bet iš darbo įžangos jau susidariau įspūdį, kas per žmonės čia darbuosis, o dar tik pradžia!

Nuėjus išsiaiškinti ir paaiškėjo, jog ryte jau buvo kviesta ir policija, ir matavimai daromi. Maždaug nuramino mane, kad turėjo visus medžius už namo pašalinti, tai dar mat permatavę nusprendė pusę palikti, nes kažkas jau skundėsi. Čia kliurkos darbas? Turime projektus, bet ai, darome, kaip norime ir ką norim? Tikrai ačiū, kad išgelbėjote likusius.

Gyventojai apie tokius dalykus nebuvo informuoti. Vis dėl to čia nėra kažkoks rūtų darželis nemanote? Jei jau taip liaupsinate Lazdynus, gerbiami Vilniaus miesto savivaldybės žinotvai, tai žinokite ir tai, kad architektūrai priklauso ir eksterjeras, ir visa aplinka. Žinoma, ką aš čia su šiuo laiškeliu, juk čia ne Labanoro giria, bet gyventojai turi žinoti, kas vyksta po nosimi, nemanot? Nes žalius rajonus sukurti nėra taip paprasta. Paklauskite Pilaitės, Pašilaičių ir visų ne žalių rajonų. Ir nedarykite čia plynių ir malkų, o jei trūksta vietos, pasitraukite ir darykite sumaniau.

Sakot dėl vieno medelio verkiu? Net ašaros neišspaudžiau. Lygiai taip pat, kaip jums ir mums tie vamzdžiai be galo svarbūs, tai dėkoju, kad jie bus, bet taip pat svarbi ir aplinka. Gal dabartiniams naujiems rajonams dzin gyventi nusipirkus „krūtą“ butą ant smėlio kaip stručiams, bet nepamirškit, kad yra ir tokių, kurie bent „biški“ mato ir visą vaizdą. Ne vien vamzdžius. Čia aš, aišku, ne apie Neries vamzdį.