Biuras iškilo plėtojamame komplekse, kuriame neseniai duris atvėrė ir „Hegelmann Logistics“ antrasis 5300 kv. m sandėlis. Kartu su pirmuoju sandėliu komplekse jau pastatyta beveik 15 tūkst. kv. m – plotu artėjama prie projekto pusiaukelės, rašoma bendrovės pranešime,

„Hegelmann Logistics“ skelbia apie planus beveik du kartus padidinti plėtros apimtis – iki 2020 m. pabaigos pastatyti dar 2 naujus sandėlius, investuoti apie 5 mln. eurų. Į logistikos kompleksą 6 ha teritorijoje prie Kauno „Hegelmann Group“ iš viso yra numačiusi investuoti 20 mln. eurų, bendras statinių plotas ateityje sieks 38 tūkst. kv. m. „Hegelmann Group“ turi sandėlius Vokietijoje ir Prancūzijoje, toks projektas Lietuvoje yra pirmasis.

„Tarptautinė krovinių pervežimo ir logistikos bendrovių grupė „Hegelmann Group“ turi filialus penkiolikoje šalių, tačiau būtent Lietuvos filialas yra vienas didžiausių ir strategiškai svarbiausių. Lietuvoje turime reikšmingų planų – atidarome biurą, toliau plėtojame „Hegelmann Logistics“ logistikos centrą“, – renginio metu sakė „Hegelmann Group“ akcininkai Anton Hegelmann ir Siegfried Hegelmann.

„Hegelmann“ biuras ir sandėliai
Logistikos sandėlių plėtra spartės

Logistikos sandėlių plėtrą įgyvendina ir tolimesniu jų valdymu rūpinasi „Hegelmann Logistics“ – per mažiau nei dvejus metus pradėjo veikti du sandėliai, kurių bendras plotas siekia 10 943 kv. m, lubų aukštingumas yra po 17 m., investuota 5,4 mln. eurų.

„Plėtodami logistikos centrą siekiame greitai ir lanksčiai reaguoti į logistikos paslaugų paklausą ir augančius klientų ir partnerių kriterijus. Judame teisinga kryptimi – šiuo metu pirmasis sandėlis yra visiškai užpildytas, esami klientai didina saugomų prekių srautus, be to, vedame naujas derybas su keliomis gamybos ir prekybos įmonėmis“, – sako „Hegelmann Logistics“ direktorius Andrius Šumskis.

Įgyvendinus pirmuosius sandėlių statybos etapus, „Hegelmann Logistics“ anonsuoja didinanti plėtros apimtis – per metus planuoja pastatyti 2 naujus sandėlius, tai sudarys 10 600 kv. m, sieks apie 5 mln. eurų.

Rezultatus lėmė ekonomikos augimas Europoje

„Hegelmann Group“ 2018 m. turėjo 2 100 vilkikų, 2 500 puspriekabių parką ir 2 800 vairuotojų, kurie nuvažiavo 255 mln. kilometrų. Šiuo metu grupė turi 3 300 vilkikų, 3 800 puspriekabių ir 4 300 vairuotojų, iki 2020 m. pabaigos planuojama šiuos skaičius padidinti iki 4 000 vilkikų, 4 500 puspriekabių ir 5 200 vairuotojų.

„Praėję metai tiek grupės, tiek Lietuvos mastu buvo sėkmingi – augimą lėmė ekonomikos pakilimas Vakarų Europoje, dėl ko buvo juntamas transporto trūkumas, į kurį tinkamu laiku sureagavome, atkakliai dirbome. Tiesa, 2019 m. pradžia rodo, kad transporto priemonių skaičius Vakarų Europoje susibalansavo, konkurencija didėja, mūsų pranašumu toliau išlieka operatyvumas, taip pat investicijos į inovacijas tiek naujoms paslaugoms kurti, tiek darbo vietų sąlygoms gerinti“, – sako T. Jurgelevičius.

„Hegelmann Group“ 2018 m. metus užbaigė 420 mln. eurų apyvarta, palyginimui, „Hegelmann Transporte“ apyvarta pernai siekė 209,5 mln. eurų, grupės įmonėse Lietuvoje dirba daugiau nei 1500 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)