DELFI skaitytojas pasidalino vaizdais iš liūties Švenčionėliuosee – šį kraštą neseniai aplankė kruša. Iš dangaus krito dideli, 5 centimetrų skersmens ledukai. Jie krito ir ant automobilių.

O įspūdingą link Nidos artėjančią audrą užfiksavo ir DELFI fotografas Rafael Achmedov.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad ketvirtadienis ir toliau stebins rekordiškai karštais orais, tačiau daugelyje rajonų sulauksime trumpų liūčių, kai kur gali lyti smarkiai.

Didžiausia lietaus tikimybė bus Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje. Penktadienį trumpi lietūs su perkūnija vėl tikėtini daugelyje šalies rajonų.

Kaip teigiama gismeteo.lt, šiandien šalį toliau alins karščiai, tačiau jau po pietų galime sulaukti ir pokyčių. Antroje dienos pusėje, vakarėjant, po šalį išsibarstys lietaus ir perkūnijos debesys. Visgi, vienur krituliai gali būti menki, kitur gausūs. Vietomis galima kruša, stiprūs vėjo gūsiai, perkūnija.
Tikėtina, kad iš pradžių gausesni krituliai pasieks rytinius, šiaurės rytinius šalies rajonus, vėliau vakare – vakarinius, šiaurės vakarinius.

Šalies pietiniuose rajonuose temperatūra šiandien gali pasiekti ir 35–36 laipsnius karščio. Vilniuje ir Kaune bus apie 33, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 31–32 laipsnius karščio. Klaipėdoje temperatūra svyruos apie 30 laipsnių.

Europos audrų prognozių centras taip pat informuoja, kad vyrauja tikimybė, jog šiandien Lietuva pateks į pirmo lygio audros zoną, o pietvakarinė šalies dalis ribosis su antro lygio audros zona.

Tai reiškia, jog vietomis galimas stiprus vėjas, perkūnija, gausūs krituliai, tame tarpe kruša. Visgi, kaip jau pastaruoju metu tapo įprasta, tokie reiškiniai gali būti lokalūs. Net ir tame pačiame mieste kritulių kiekis gali skirtis drastiškai, kuomet viena pusė skęsta, o kitoje pakrapena vos vos.

Didesnėje Europos dalyje šiandien gali vyrauti neramios orų sąlygos.

Penktadienį karštis bus vos mažesnis. Naktį vietomis, o dieną daug kur gali nušniokšti trumpi lietūs, lydimi perkūnijos. Naktį vyraus 17–23 laipsnių šiluma. Dienos metu suksis gaivesnis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas.

Vilniuje oras įkais iki 30, Kaune iki 28 laipsnių. Šiauliuose bus apie 26, Panevėžyje apie 27 laipsnius šilumos. Klaipėdoje teliks 22 laipsniai šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)