Birželio 8–10 dienomis vykusiame turnyre dalyvavo per 100 komandų iš 15 Europos valstybių – Prancūzijos, Čekijos, Švedijos, Danijos, Italijos, Austrijos, Lenkijos, Nyderlandų, Rusijos, Šveicarijos, Anglijos, Belgijos, Airijos, Vokietijos.

Atvyko sportininkai ir iš tolimųjų šalių – Japonijos, Singapūro, Taivano, Namibijos. Ant Baldenėjaus marių bangų rungėsi ir savo meistriškumą rodė vyrų, moterų, jaunimo iki 21, jaunių iki 16, ir jaunučių iki 14 metų amžiaus komandos. Viso turnyre sužaista per 420 rungtynių.

Trakiškiai žaidė jaunimo iki 21 metų amžiaus grupėje. Šioje grupėje iš viso rungtyniavo 14 komandų, suskirstytų į keturis pogrupius. Trakų sportininkai sėkmingai pradėjo pogrupio varžybas, laimėję prieš „Posilippo“ klubo komandą iš Neapolio (Italija) rezultatu 8:1.

Antrose rungtynėse 6:1 nugalėtas „Nagymaros“ klubas iš Vengrijos, o su „Esen“ (Vokietija) ekipa sužaista lygiosiomis 3:3.

Antrą varžybų dieną įveikę Vokietijos klubą „Liblar“ 5:2, Trakų sportininkai vėliau vieno taško skirtumu pralaimėjo kitam vokiečių klubui „Havelbrueder“ 2:3, tačiau tuomet pranoko Berlyno KCNW (Vokietija) 7:3 ir užėmė pirmą vietą grupėje.

Trečią varžybų dieną pusfinalyje teko antrą kartą susitikti su šeimininkų „Esen“ klubo sportininkais. Pralaimėjus rezultatu 1:3, lietuvių laukė dar vienas iššūkis – rungtynės su „Havelbrueder“ klubu.

Pasiekti revanšo nepavyko: nusileista 1:4, tad teko tenkintis ketvirta vieta.

Turnyre žaidė Mantas Kancleris, Lukas Kudaba, Lukašas Stachovskis, Karolis Tuska, Kristupas Totorovas, Julius Zacharevičius ir Karolis Latauskas iš Alytaus SRC. Sportininkus į pergales vedė trenerė Rasa Kudabienė. Tarptautinėse varžybose taip pat teisėjavo lietuviai Šarūnas Kudaba ir Šarūnas Zakarka.

Be trakiečių Eseno turnyre dar dalyvavo „SRC Alytus“ U-16 komanda – jie savo pogrupyje užėmė trečiąją vietą, galutinėje įskaitoje liko 11-i iš 22 komandų.

Šis turnyras tai vienos iš pasirengimo Europos čempionatui varžybų. Rugpjūčio 26 – rugsėjo 1 dienomis Portugalijos Koimbros mieste varžysis Lietuvos U-21 rinktinė, sudaryta iš geriausių Trakų ir Alytaus kanupolo žaidėjų.

Prieš tai liepos 31 – rugpjūčio 4 dienomis Trakų komanda vyks į Belfastą (Šiaurės Airija), kur dalyvaus tarptautiniame turnyre „Junior International 2019“. Į jį susirenka komandos iš viso pasaulio. 2017 metais šiame turnyre trakiečiai iškovojo sidabrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)