Daugkartiniai Lietuvos čempionai bei šių metų vicečempionai pirmą kartą pateko į Europos čempionato pusfinalį, kur iškovojo 9-tą vietą.

„Smagu, kad buvome taip arti Europos čempionato finalo“, – po varžybų džiaugėsi sportininkai.

Edgaras ir Indrė pasakojo, kad pasiruošimas čempionatui vyko labai sklandžiai – jie nuosekliai treniravosi tiek standartinių, tiek Lotynų Amerikos šokių programas, nes šiame čempionate reikėjo atlikti jas abi.

„Šiek tiek geriau buvo įvertinti standartiniai šokiai, bet Lotynų Amerikos šokius taip pat sušokome užtikrintai“, – sakė I. Kučinskaitė.

Naujaisiais WDSF suaugusiųjų 10 šokių Europos čempionais tapo D. Ulanov ir K. Isakovič iš Kipro, labai nedaug nuo jų atsiliko Rusijos atstovai S. Chržanovskij ir E. Lykina. Bronza atiteko Ukrainos šokėjams E. Viljamson ir V. Myško. Iš viso Europos čempionate šoko 28 poros iš skirtingų valstybių.

Kitą dieną po čempionato Lietuvos sportininkai dalyvavo WDSF „International Open“ suaugusiųjų standartinių šokių pasaulio reitingo varžybose, kur iš 50 startavusių duetų užėmė aukštą 2-ąją vietą.

Slovakijoje į pasaulio reitingo varžybų finalus pateko ir Lietuvos senjorų bei jaunimo grupių šokėjai. Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė Rimkienė (Kauno „Kaspinas“) iškovojo bronzos medalius senjorų I standartinių šokių grupėje, o Justas Gedgaudas ir Ainė Rutkauskaitė (Kauno „Sūkurys“) buvo ketvirti jaunimo standartinių šokių programoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją