Dvi pajėgiausios Lietuvos sportininkės Gerda Voitechovskaja ir Vytautė Fomkinaitė, besiruošiančios artėjančioms Europos žaidynėms, iškart pateko į pagrindinį turnyrą, o daugeliui kitų Lietuvos badmintonininkų į pagrindinį turnyro etapą kelią teko skintis atrankoje.

Vyrų vienetų atrankoje geriausiai pasirodė kaunietis Markas Šamesas (treneris J. Špelveris). Pergalės prieš latvį Arturą Akmenį 21:8, 18:21, 21:11 ir Ukrainos atstovą Romaną Altunianą 21:15, 21:17 leido M. Šamesui užtikrinti vietą atrankos finale.

Kaunietis Mantas Maulė įveikė Airijos atstovą 21:9, 21:19, tačiau antrame atrankos rate 11:21, 17:21 pralaimėjo klaipėdiečiui Jonui Petkui (treneris D. Narvilas). Vėliau J. Petkus 21:18, 10:21, 21:18 įveikė lenką Mateuszą Danielaką ir pateko į atrankos finalą.

Lietuvos čempionas Povilas Bartušis pirmąjį atrankos ratą įveikė be kovos, o antrajame rate 21:16, 21:12 nugalėjo ukrainietį Oleksandarą Šmundiaką. Deja, vėliau P. Bartušis 16:21, 21:17, 13:21 turėjo pripažinti indo Rajato Rathores pranašumą ir pasitraukė iš tolimesnės kovos.

Pasaulio kurčiųjų čempionatui besirengiantis klaipėdietis Ignas Reznikas 21:15, 21:19 nugalėjo ukrainietį Ivaną Druzčenką, tačiau antroje dvikovoje 7:21, 16:21 pralaimėjo danui Magnusui Klinggaardui.

Penktadienį M. Šameso laukia dvikova su norvegu Vegardu Rikheimu, o J. Petkaus – su danu M. Klinggaardu.

Pagrindiniame turnyre vietą jau užsitikrino Lietuvos badmintono rinktinės lyderės Gerda Voitechovskaja (treneris D. Narvilas) ir Vytautė Fomkinaitė (treneris J. Špelveris). Moterų vienetų varžybų pirmajame rate G. Voitechovskaja susitiks su šeštąja turnyro rakete ruse Jelizaveta Piatina, o V. Fomkinaitė jėgas išmėgins su škote Toni Woods.

G. Voitechovskaja ir V. Fomkinaitė žais ir moterų dvejetų turnyre. Šioje kategorijoje kovoja ir kita Lietuvos badmintonininkių pora – Perla Murėnaitė ir Samanta Golubickaitė.

Vyrų dvejetų turnyre dalyvaus net septyni Lietuvos sportininkų duetai.

Mišrių dvejetų varžybose kovos tik viena Lietuvos pora – M. Šamesas ir V. Fomkinaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją