Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyr. sinoptikės Editos Gečaitės teigimu, termometro stulpelis artimiausiomis dienomis kils net iki 31 laipsnio karščio.

„Artimiausiomis paromis didelių permainų nebus. Lietuvos orus lems anticiklonas, taigi lietaus artimiausią parą nenumatoma, bus giedra, saulėta, temperatūra kils aukščiau nei šiandien. Antradienį – iki 26-30 laipsnių. 30 laipsnių galima tikėtis pietiniuose ir vakariniuose rajonuose, daugelyje rajonų vyrausianti temperatūra – 27-29 laipsniai. Antradienio dieną vėjas pūs iš pietryčių, bus vidutinio stiprumo“, – teigė E. Gečaitė.

Trečiadienį temperatūra įkais dar stipriau. „Trečiadienio naktį temperatūra nukris iki 13-17 laipsnių, bus šilta, o dienos metu kils iki 26-31 laipsnio, – įvardijo sinoptikė ir pridūrė, kad antroje dienos pusėje tikėtinas lietus. – Tai bus pavieniai kamuoliniai lietaus debesys. Klius ne visur, didesnė tikimybė pietiniuose rajonuose.“

E. Gečaitė pridūrė, kad trečiadienio popietę formuosis trumpalaikės liūtys, tokių vakariniuose ir pietiniuose rajonuose sulauksime ir ketvirtadienio dieną.

„Lietų lydės ir perkūnija, – apie ketvirtadienį kalbėjo sinoptikė. – Bet lietūs bus trumpalaikiai ir neįkyrūs, vasariški.“

Ir nors kai kuriuose rajonuose termometro stulpelius kiek atvėsins lietus, šiluma bus vasariška. „Temperatūra ketvirtadienio naktį nukris iki 15-19 laipsnių šilumos, o dieną kils iki 26-31“, – įvardijo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė.

Vasariški orai nesitrauks ir savaitės pabaigoje. „Didesnio atvėsimo nelaukiame. Penktadienio dieną kai kur bus šiek tiek vėsiau – apie 25 laipsnius, tačiau bendra skalė – nuo 25 iki 30 laipsnių. Oras vos vėsesnis tik dėl to, kad dieną trumpalaikiai lietūs prognozuojami daugelyje rajonų. Lietūs atgaivins, – kalbėjo sinoptikė ir įvardijo, kad šeštadienį sugrįš vasariška kaitra. – Šeštadienio dieną temperatūra vėl kils iki 26-31 laipsnio šilumos.“

Sinoptikė įvardijo, kad prognozuojamos liūtys bus trumpalaikės, o debesys – mažo skersmens, todėl viename miesto rajone gali lyti, o kitame – šviesti saulė.

Lietuvos hidrometeorologijos duomenimis, antradienį ir trečiadienį sostinėje termometro stulpeliai kils iki 28 laipsnių, Kaune antradienį turėtų kaitinti net 29 laipsnių temperatūra, o Klaipėdoje trečiadienį bus kiek vėsiau – 26.

Palangoje artimiausią savaitę numatomos ne tik karštos dienos, bet ir itin šiltos naktys. Naktimis termometro stulpeliai rodys apie 17 laipsnių, o dienomis temperatūra kais iki 23-27 laipsnių. Nors savaitgalį kaitrą nuplaus lietus, termometro stulpeliai šeštadienį turėtų rodyti 24, o sekmadienio dieną – vos 14 laipsnių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)