Taigi, yra viena agentūra (dėl kitų nežinau, šios pavadinimo neminėsiu), kur jūs savo anketos nematysite, bet jums padarys klaikių atrankos nuotraukų.

Anketų duomenys šioje agentūroje yra įslaptinti ir nuotraukas gali matyti tik tas asmenų ratas, kuris ieško aktorių, o ne tas, kuris skelbiasi. Kodėl? Ar tai ne mūsų teisių pažeidimas?! Ar žmogus neturi teisės pamatyti savo atvaizdą, kurį matys kiti? Reikalaukite, kad parodytų Jūsų nuotraukas. Aš pareikalavau, jog man atsiųstų nuotraukas ir išsigandau! Tokių baisių savo fotografijų dar nesu mačiusi. Jie parašė, kad draudžiama jas viešinti ir neviešinsiu, nes man tiesiog gėda. Fotografuota iš apačios, rakursai parinkti klaikiausi, apšvietimas – tragedija! Jie man net diktavo, kaip pozuoti.

Pamačiusi savo nuotraukas pagalvojau, kad gal aš netyčia patekau į lietuviško siaubo filmo atranką?! Bet manęs neinformavo? Man, kaip teisininkei, baisu dėl tokio požiūrio į žmogų, kuris tiesiog atėjo į profesionalia vadinamą fotosesiją! Ji nei iš tolo nepriminė profesionalios!

Išvada: Lietuva dar nėra ta šalis, kur gerbiamos visos žmogaus teisės. Dar mums keliauti ir keliauti iki tokių šalių, kur į žmogų žiūrima su pagarba nepriklausomai nuo to, ko jis siektų. Bet mūsų šalyje į tokius žmones, kurie nori būti aktoriais, kažkodėl yra žvelgiama su ironija. O kodėl? Žmogaus potencialas yra neišsemiamas, nesvarbu, kiek jam metų. Pabrėžkime žmogaus grožį,o ne tyčiokimės vieni iš kitų! Juk kiekvienas jo turi!

Ir aktorių agentūros neturi teisintis dėl nekokybiškų nuotraukų, neva tokie jų apšvietimo ir pozicijų standartai. Akivaizdu, kad profesionalumo kai kam trūksta!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.