Bet laiko dar daug ir gal viskas taip pasikeis, kad dukters pabuvimai su bendraamžiais nebeatrodys kaip potencialus pavojus. Šią bemiegę naktį susidėliojau labiausiai dabar mane neraminančius dalykus ir būdus, kaip situaciją pakeisti:

1. Nustokite viską daryti už savo vaikus, nustokite srėbti jų prisivirtą košę – visi juk krėtėme išdaigas, bet kai pajutome, jog laukia pasekmės, padarėme išvadas. Kodėl tada savo vaikus auginame kaip neatsakingus, nesavarankiškus lepšius? Išmokykime juos kantrybės ir kartais pasakykime jiems – ne.

2. Nepirkite alkoholio nepilnamečiams, o jei matot, kad kažkas perka – praneškit policijai, parduotuvės apsaugai ar tiesiog įspėkit pardavėją. Dabar niekas nesiaiškina iš kur 17 metų paauglys gavo alkoholio. Smulkmena, sakysite? Nesutinku, manau, kad būtent dėl alkoholio įvyko ši tragedija. Taip, tas jaunuolis buvo tiksinti bomba, bet gal ji būtų niekada ir nesprogusi, jei „herojai“ nebūtų davę jam alkoholio. Labai tikiuosi, kad bus nubausti kaltininkai ir ne simboliškai, bet kaip bendrininkai, kurie netiesiogiai privedė įtariamąjį prie tokių pasekmių.

3. Neveskite savo vaikų pas bukagalvius kovos menų trenerius. Kovinės sporto šakos nėra snukiadaužis, tai filosofija ir vertybės, kurių svarbiausia - pagarba priešininkui, o svarbiausia taisyklė, jog kovos įgūdžius galima naudoti tik prieš kitą sportininką ringe, o gatvėje tik kraštutiniais atvejais - ginantis arba ginant kitą žmogų. Remigijaus Morkevičiaus išpuoliai, jauno dziudisto smūgis kumščiu merginai, o galiausiai ir šis įvykis yra ryški iliustracija, kad tarp kovos menų trenerių yra bukagalvių be atsakomybės.

Galvoje tiesiog verda kritikos dozė prokuratūrai ir jų viešųjų ryšių specialistams, bet galvoju, kad nereikia to pykčio. Susikoncentruokime į tai, ką patys galime pakeisti, jog gyventume saugioje aplinkoje ir kad tokių tragedijų daugiau nebebūtų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.