„Autokurtas“ veiklą vykdo 20 metų. Įmonė turi keturis sunkiojo transporto remonto bei ilgalaikio techninio aptarnavimo padalinius: Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Bendras visų padalinių servisų plotas viršija 4 200 kv. m., kuriuose vienu metu įmonė gali remontuoti daugiau nei 60 sunkvežimių.

Per pastaruosius 10 metų „Autokurto“ apyvarta augo 3,8 karto, nuo 2,53 mln. 2009 metais iki 9,85 mln. 2018 metais.

„Ford Trucks“ 2018 m. komercinių transporto priemonių distribucija buvo vykdoma 36 šalyse, o iki 2020 m. planuojama, kad distribucija bus vykdoma 51 šalyje.

Pranešime rašoma, kad pagrindinė priežastis, kodėl kompanija nusprendė savo plėtrą vystyti ir Lietuvoje yra ta, kad komercinio transporto sektorius Lietuvoje įgijo pagreitį ir demonstruoja tvirtą pardavimų augimą. Lietuva taip pat turi itin gerai išvystytą infrastruktūrą logistikai, šalis yra palankioje geografinėje padėtyje, kurią patogu pasiekti iš Skandinavijos, Vakarų bei Rytų Europos.

Naują „Ford Trucks“ vilkikų kartą geriausiai atspindi naujausias „F-MAX“ vilkikas. Vilkiko gamyboje buvo panaudota nauja kabinos platforma, kuri yra orientuota į vairuotoją ir jo patogumą. Dėl inovatyvių technologinių sprendimų „F-MAX“ vilkikas laimėjo tarptautinį 2019-ųjų metų sunkvežimio apdovanojimą „International Truck of the Year“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)