Automobilių ekspertas Vitoldas Milius pastebėjo, jog dabar daugelis vairuotojų jau nebeįsivaizduoja automobilių be ABS sistemos, kuri leidžia automobilį valdyti jam slystant. Visgi tobulėjant technologijoms automobilių gamintojai pritaikė ir tokias sistemas, kurios padėtų automobilį palaikyti eismo juostoje, praneštų apie aklojoje zonoje esančią transporto priemonę, palengvintų ar padėtų išvengti susidūrimo su priekyje esančiu automobiliu, ar sumažintų praslydimo galimybę.

Visgi tiek V. Milius, tik kiti specialistai akcentavo, jog tai – tik pagalbos sistemos, kurios gali padėti, tačiau negali valdyti automobilio už vairuotoją, todėl norint, kad šios sistemos veiktų ir iš tiesų padėtų, itin svarbu, kad vairuotojas būtų dėmesingas ir įvairiose situacijose pats priimtu atitinkamus spendimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)