Antrosiose serijos rungtynėse Garliavoje finalo rezultatą išlyginusios žalgirietės dabar atsidūrė per žingsnį nuo LMRL čempionių titulo.

Rungtynes geriau pradėjo „Cascada-Garliava SM“, kuri sužaidus 6 min., pirmavo 4:2. Vis dėlto, gana greitai žalgirietės išlygino rezultatą (5:5), o įpusėjus kėliniui, „Acme-Žalgiris“ jau ir pirmavo 8:7. Nors pirmaujanti komanda pirmajame kėlinyje pasikeitė dar keletą kartų, tačiau po pirmųjų 30 min. „Acme-Žalgiris“ buvo priekyje 16:14.

Antrąjį kėlinį solidžiau pradėjo „Cascada-Garliava SM“, kuri ne tik kad panaikino turėtą dviejų įvarčių atsilikimą, bet likus 10 min. iki susitikimo pabaigos, dar ir pirmavo 27:24. Tuomet praėjusių metų čempionės „Acme-Žalgirio“ rankininkės laimėjo atkarpą 5:0 ir nubraukė visą garliaviečių įdėtą darbą.

Nors Kauno rajono komanda dar bandė gelbėtis paskutinėmis rungtynių minutėmis, tačiau žalgirietės pranašumo jau neišvaistė ir rungtynes laimėjo 32:29.

Fantastiškai ir toliau finalo serijoje rungtyniauja geriausia 2018 metų šalies rankininkė Audinga Kniubaitė. Antrosiose serijos rungtynėse ji pelnė 18 įvarčių, o šiose rungtynėse žalgirietė pasižymėjo 14 tikslių metimų į varžovių vartus.

Rungtynėse netrūko ir aistrų bei kieto žaidimo. Dar pirmajame rungtynių kėlinyje trečią kartą iš aikštės pašalinta žalgirietė Greta Burkaitė prieš save išvydo raudoną kortelę. Lygiai taip pat antrajame kėlinyje nubausta ir Garliavos ekipos rankininkė Emilė Aglinskaitė.

„Acme-Žalgiris“ finalo serijoje pirmauja 2-1. Ketvirtosios finalo rungtynės bus žaidžiamos gegužės 18 dieną Garliavoje.

Pirmąsias serijos rungtynes garliavietės laimėjo 22:19, antrajame mače jau pergalę po pratęsimo 39:36 šventė „Acme-Žalgiris“.

„ACME – Žalgiris“: Audinga Kniubaitė 14, Klaudija Šidlauskytė 5, Laura Žukovaitė ir Martyna Vaitkutė po 3, Lina Abramauskaitė, Neringa Gudaitytė, Austėja Narauskaitė po 2, Grėta Burkaitė po 1.

„Cascada – HC Garliava SM“: Greta Rinkevičiūtė 10, Karolina Sparnauskaitė 7, Laima Bernatavičiūtė 5, Emilė Aglinskaitė 3, Evelina Dževerakaitė 2, Džoana Šiaučiūnaitė ir Rusnė Markinaitė po 1.

„Dragūno“ rankininkai – per žingsnį nuo LRL čempionų titulo

Antrosiose Lietuvos rankinio lygos (LRL) finalo rungtynėse išvykoje šeštadienį Klaipėdos „Dragūnas“ 29:26 (13:12) įveikė Vilniaus „Šviesą“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0.

Klaipėdos komandai Karolis Bliuvas pelnė 6 įvarčiai, Karolis Stropus – 5, Gabrielius Virbauskas – 4, Gytis Šmantauskas – 3, Deividas Virbauskas, Gintaras Cibulskis, Lukas Simėnas ir Lukas Juškėnas – po 2, Laurynas Simonavičius, Modestas Vaitekūnas ir Benas Butkus – po 1.

Vilniaus ekipoje Valdas Drabavičius ir Karolis Antanavičius pasižymėjo po 7 kartus, Jovydas Jurašius – 4, Karolis Antonovičius ir Šarūnas Ugianskis – po 3, Tomas Bernatavičius – 2.

Finalo serijoje iki nugalėtojos vardo Klaipėdos komandai trūksta tik vienos pergalės. Pirmąsias rungtynes „Dragūnas“ laimėjo 34:27.

Antrasis susitikimas buvo emocingas ir fiziškai nelengvas abiem komandoms, o rungtynės baigėsi mažesniu skirtumu nei trečiadienį.

„To ir tikėjomės. Tikras finalas, tikrai „Šviesa“ labai pasiruošusi ir matosi, kad labai nori laimėti. Atsilaikėme šiandien, bet rungtynių galas& Negalime šitaip žaisti, turi matytis mūsų meistriškumas. Iki 53-ios minutės nebuvo jokios panikos, viskas buvo kontroliuojama, plius šeši įvarčiai, turime du kartus daugumą, bet kažkas atsitinka. Negaliu pasakyti, kas.

Buvo prasta laisvų metimų kokybė, tai yra jau seniai ir reikia tai išgyvendinti. Žaidėjai patys tai turi suprasti. Apskritai, manau, buvo visai gera kova“, – rungtynes įvertino vyriausiasis „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

Pasak trenerio, komandai keliamas tikslas yra laimėti čempionatą, nesvarbu, kiek rungtynių tam prireiks. Trečiosios finalo serijos rungtynės vyks trečiadienį Klaipėdoje.

„Tikiuosi tokio paties atsidavimo, tokios pat kovos, žaidimo dėl kiekvieno kamuolio. Negalime galvoti kitaip, nes gali nutikti taip, kaip buvo paskutines penkias rungtynių minutes, kai mus tiesiog daužė. Turime padaryti taip, kad rungtynių gale nebūtų tokių dalykų. Vis dėlto manęs nejaudina, kaip tai bus padaryta, ar rungtynės bus gražios, ar ne. Svarbiausia pergalė“, – pabrėžė A. Juškėnas.

Antrosiose mažojo finalo rungtynėse Kauno „Granitas-Karys“ išvykoje 36:30 (17:13) įveikė Alytaus „Varsos-Stronglaso“ ekipą ir išlygino serijos iki dviejų pergalių rezultatą 1-1.

Kauniečiai nuo pat pirmųjų akimirkų dzūkams parodė, kad sezono baigti dar neketina. Kėliniui neįpusėjus, jie susikrovė penkių įvarčių persvarą, kurią išlaikė iki kėlinio pabaigos (10:5, 13:8, 15:10). Kėlinys baigėsi „Granitui“ pirmaujant 17:13.

Antrąjį kėlinį kauniečiai stengėsi išlaikyti savo persvarą. Viso kėlinio metu komanda pirmavo 5-7 įvarčiais. Tokia persvara kauniečiai ir užbaigė rungtynes (36:30).

Kauno komandai Modestas Štarolis pelnė 9 įvarčius, Tadas Bučinskas – 8, Paulius Šarkauskas ir Karolis Grigas – po 7, Karolis Dambrauskas – 3, Marius Kairys ir Lukas Feoktistovas – po 1.

Alytaus ekipoje Gintautas Adamkevičius pasižymėjo 8 kartus, Deivas Eidukonis – 6, Žygimantas Micevičius – 5, Nedas Buronko – 3, Rokas Lastauskas, Tautvydas Petrušauskas ir Ridas Čeginskas – po 2, Remigijus Čepulis ir Arnas Lubauskas – po 1.

„Rezultatas šiandien yra natūralus. Varžovai žaidė kaip iš natų. Jiems sekėsi, jie įvykdė savo planus, bet mes nepasiduosime. „Granitas“ mus nustebino greičiu ir primetė mums tokį žaidimą, kurio mes nesitikėjome. Trečiadienį bus kita taktika, kitas žaidimas ir kitas nusiteikimas“, – komentavo Alytaus komandos treneris Eugenijus Gimbutas.

„Greiti puolimai pavyksta tada, kai yra gera gynyba, todėl darėme viską, kad Micevičius ir visi kiti neįsibėgėtų. Šiandien kelias valandas pasidžiaugsime ir po to pradėsime analizuoti, ką galime padaryti geriau“, – sakė „Granito-Kario“ vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis.

Trečiąsias rungtynes komandos žais gegužės 15 dieną Kaune.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)