Šio renginio Vilniuje nepraleido eilė žinomų visuomenės veikėjų, besidominčių interjero tendencijomis ir menu. Taip pat interjero dizaineriai ir žinomi šalies architektai, rašoma spaudos pranešime.

Tarp svečių vakaro programa, surengtu aukcionu ir ekspozicija gėrėjosi: Simona Burbaitė, Liucina Rimgailė, Erica Jennings, Elena Puidokaitė, Aleksandras Pogrebnojus, Jolanta Svirnelytė, Sigitas Praspaliauskas ir daugelis kitų.

Pasaulio interjero tendencijos – jau Lietuvoje

Tiek Milano parodoje, tiek Dizaino savaitės Lietuvoje metu išryškėjo kelios stiprios 2019 m. interjero dizaino tendencijos. Pirmiausia, daugelyje gyvenimo sričių šiuo metu karaliaujantis tvarumas.

Dėmesys gamtai dizaino atveju pasireiškia kūrybiškais bandymais išnaudoti esamus resursus, juos perdirbti, suteikti jiems naujos gyvybės arba ilgaamžiškumo. Tokios vertybės darbuose yra tarsi kaip meno kūriniai ir jie gali būti perduodami iš kartos į kartą.

Kita labai svarbi kryptis visame pasaulyje – vis pastebimesnis meno susiliejimas su dizainu. Žinomi pasaulio menininkai vis dažniau priima interjero dizainą kuriančių kompanijų pasiūlymus bendradarbiauti. Anksčiau ši atoskyra buvo kur kas didesnė.

Trečioji, bet ne mažiau ryški tendencija – 80-ųjų estetikos atgimimas, vintage stilistikos dizainas moderniame kontekste. Intensyvios brangakmenių spalvos, geometrinės figūros, stiklas, veidrodžiai ir kiti vaizdą atspindintys paviršiai dominavo tiek šių metų „Salone di Mobile" („Louis Vuitton“, „Dimore Studio“ ir kt. ekspozicijos), tiek Dizaino savaitės metu Vilniuje.

Kita svarbi kryptis – rankų darbas. Kilimai audžiami pagal autentiškas persiškų kilimų gaminimo technologijas iš geriausios Indijos Bikanerio regione auginamos vilnos ir Pietų Indijoje gaminamo specialaus šilko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)