Amsterdamą pravirkdė ir tikru Londono klubo herojumi tapo brazilas Lucasas Moura. 26-erių puolėjas per antrą kėlinį pelnė tris įvarčius, o lemiamu tapusį smūgį jis atliko jau baigiantis arbitro pridėtam laikui.

Visai netrukus nuaidėjo finalinis rungtynių švilpukas, po kurio pravirko ir „Ajax“ futbolininkai, ir didelė dalis Johanno Cruyffo vardo stadiono žiūrovų.

Nyderlandų čempionai iš rankų paleido tiesiog unikalią progą žengti į finalą, nes pirmas rungtynes Londone buvo laimėję 1:0, o per pirmąjį kėlinį Amsterdame įmušė du įvarčius be atsako.

5 min. po kampinio galva kamuolį į vartus pasiuntė „Ajax“ kapitonas Matthijsas de Ligtas. 35 min. po Dušano Tadičiaus perdavimo šeimininkų persvarą padidino Hakimas Ziyechas – 2:0.

Kaip netrukus paaiškėjo, tai toli gražu nebuvo pabaiga.

Po pertraukos svečiai visiškai perėmė iniciatyvą, užspaudė „Ajax“ prie vartų ir gana greitai sugrąžino intrigą. Vieną po kito du įvarčius įmušęs brazilas L. Moura (55 ir 59 min.) išlygino rezultatą.

Vėliau aukšto tempo rungtynėse komandos keitėsi pavojingais išpuoliais, keletą kartų kamuolys tik per stebuklą neatsidūrė „Ajax“ vartuose, o 92 min. nuostabią progą pasižymėti turėjo vieną įvartį jau įmušęs H. Ziyechas, tačiau ja pasinaudoti nepavyko.

Ko nepadarė „Ajax“ atstovaujantis marokietis, tą padarė „Hotspur“ žvaigžde trečiadienio vakarą tapęs brazilas.

Baigiantis arbitro pridėtam laikui – 96 min. – L. Moura sulaukė perdavimo prieš vartus ir tiksliai pasiuntė kamuolį į dešinįjį jų kampą, išplėšdamas svečiams ir pergalę, ir kelialapį į turnyro finalą.


Nors bendras dviejų rungtynių rezultatas yra lygus – 3-3, „Tottenham Hotspur“ į finalą žengė todėl, kad išvykoje pelnė daugiau įvarčių.

Į UEFA Čempionų lygos finalą „Tottenham Hotspur“ pateko pirmą kartą klubo istorijoje.

Apskritai du Anglijos klubai šio turnyro finale paskutinį sykį žaidė dar 2007-2008 m. finale, kai tarpusavyje kovojo Londono „Chelsea“ ir Mančester „United“.

Rezultatas

„Ajax“ 2 – 3 „Tottenham Hotspur“ (pirmos rungtynės 1-0, bendras rezultatas – 3-3)

5' Matthijsas de Ligtas [1-0]
35' Hakimas Ziyechas [2-0]
55' Lucasas Moura [2-1]
59' Lucasas Moura [2-2]
96' Lucasas Moura [2-3]

UEFA Čempionų lygos finalas birželio 1 d. vyks Ispanijos sostinėje Madride, „Wanda Metropolitan“ stadione. Antrus metus iš eilės finale dalyvaus „Liverpool“ ekipa, pusfinalyje sensacingai eliminavusi „Barceloną“.

2018-ųjų finale „Liverpool“ 1:3 nusileido Madrido „Real“ futbolininkams, šiemet neįveikusiems aštuntfinalio barjero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)