Įtarimų nesukėlė

Vilnietės Kamilės ir jos vyro vestuvės įvyko jau prieš daugiau nei pusmetį, tačiau ramūs sutuoktiniai, kaip sakė, gali jaustis tik dabar.

Nuotakos teigimu, vieną gražiausių savo gyvenimo dienų įamžinti jie buvo patikėję „Aerial photography“ (dabar „Video pasaka“ – DELFI) operatoriui Nerijui, tačiau susidūrė su, jų nuomone, nelabai sąžiningu žmogumi.

Du vaizdo filmukai, vienas trumpas, kitas ilgas, įskaičiuotas atvykimas į šventę, o esant geram orui ir pakeltas dronas – tokius darbus už 550 Eur žadėjo nudirbti filmuotojai, o vienintelis reikalavimas tada buvęs pasirašius sutartį pervesti avansą, kuris siekė 100 Eur. Kaip pasakojo nuotaka, tada filmuotojai jokių įtarimų nesukėlė, tad sutartis buvo pasirašyta, o avansas pervestas.

Sklandžiai, kaip teigė, praėjo ir pati vestuvių diena, tačiau didžiosios problemos prasidėjo iškart po šventės.

„Po pažadėtų dviejų savaičių nesulaukiau trumpojo vaizdo įrašo, tačiau pasiteiravusi gavau atsakymą, kad darbai vėluos“, – apie tuo metu buvusią situaciją pasakojo nuotaka.

„Vėliau prasidėjo ignoravimas, paskui sekė atsakymai, kad jis turi daug darbų, kad nespėja nieko. Paskui, galiausiai, kaip sakė, atsitiko ir netektis kažkokia, trumpam buvo dingęs“, – sakė ji.

Visgi trumpąjį įrašą Kamilė sakė gavusi po trijų mėnesių nuo vestuvių datos, tačiau ir jį turėjusi pati parsisiųsti iš socialinio tinklo „Facebook“, kur jis tada buvo patalpintas.

Parašė pareiškimą policijai

Vėliau, kaip pasakojo, vėl sekė laukimas, tik šįkart – ilgojo filmo. Pagal sutartį jis jauniesiems turėjo būti atsiųstas iki kovo mėnesio vidurio, tačiau kovo pabaigoje jaunieji jo dar nebuvo gavę.

Moteris sakė panašių kitų jaunųjų nusiskundimų pamačiusi ir „Facebook“ grupėse, o vienos nuotakos net paklaususi, ar ji nesiruošia kreiptis į teismą ir rašyti ieškinio.

„Į šį mano komentarą sureagavo nedelsiant ir dar kartą parašė, kad prie mūsų vaizdo filmo yra dirbama“, – pasakojo Kamilė ir sakė, kad vėliau vėl sekė ignoravimas, telefono ragelio nekėlimas.

Vestuvės

Galiausiai jauniesiems buvo pažadėta, kad vaizdo įrašas bus atiduotas balandžio 8-9 dieną, tačiau ir šis terminas buvo praleistas.

„Žinoma, mes negavome. Paskui parašiau, kad gana mus apgaudinėti ir kad grąžintų mums pinigus“, – pyko Kamilė ir sakė, kad vėliau pareiškimą parašė ir policijai. Tik po to, kaip sakė, vargais negalais, vaizdo įrašas buvo gautas.

Jos teigimu, filmas tikrai nebuvo toks, apie kokį jaunieji svajojo, tačiau abejojo, ar jie galintys čia kažką pakeisti.

„Visgi tokio žmogaus nerekomenduočiau. Jis sukčiauja“, – apie filmuotoją atsiliepė Kamilė.

Vadino absurdu

Operatorius Nerijus DELFI pateikė savo įvykių versiją.

„Trumpąjį filmą jie gavo iš karto, o ilgasis filmas, jie jį gavo truputį vėliau, bet todėl, kad buvo daug užsakymų, o ne todėl, kad kažką čia apgautume. Nė vienas nebuvo nė apgautas, čia kažkoks absurdas.

Yra tokių žmonių, kurie galvoja, kad yra tik jie, vieninteliai, skubina ir viskas“, – pasakojo pats filmuotojas.

Paklaustas, kodėl vyras neatsakinėjo į poros skambučius, jis teigė, kad jų sulaukdavo itin dažnai ir tai trukdė jam dirbti.

„Suprantate, ji ir jos vyras man ir mano draugei skambindavo kiekvieną dieną ir dar po kelis kartus, rašydavo. Aš, kai dirbu prie kompiuterio, išvis nesitrukdau, reikia susikaupti. Tiesiog tada neatsiliepi. Buvo pasakyta, kad yra dirbama ir viskas“, – teigė jis.

Vyras aiškino, kad abu filmukai, kai tik buvo sumontuoti, porai buvo išsiųsti USB atmintinėje.

„Į „Facebook“, kai tik buvo padarytas, įbuvo keltas tik trumpasis vaizdo įrašas.

Pasitaiko tokių klientų, kurie bando pakenkti ir įsivaizduoja, kad yra vieni per sezoną. Mes per 2018 metus turėjome apie 70 porų“, – sakė operatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)