„Džiaugiuosi, kad sulaukėme triskart daugiau paraiškų negu iki šiol per visą laikotarpį. Šie 16 projektų rodo, kad ūkininkai yra pasiryžę kurti aukštesnę pridėtinę vertę. Netrukus lauksime jų sveikos produkcijos pirkėjų naujose prekybos vietose“, - Žemės ūkio ministerijos pranešime cituojamas ministras Giedrius Surplys.

Vienam projektui galima gauti iki 120 tūkst. eurų. Iš viso šiam šaukimui skirta 2,9 mln. eurų paramos.

ELTA primena, kad gegužės 3 dieną buvo baigtos rinkti paraiškos pagal 2014-2020 metų KPP priemonės „Bendradarbiavimas“ veiklos sritį „Parama trumpoms tiekimo grandinėms ir vietos rinkoms skatinti vietos lygmeniu“.

Kaip pranešė Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA), šiai KPP veiklai įgyvendinti skirta 2,86 mln. eurų paramos suma bus siekiama paskatinti žinių perteikimą ir inovacijas žemės ūkio, miškininkystės sektoriuose ir kaimo vietovėse, visuose regionuose didinti visų žemės ūkio veiklų gyvybingumą ir konkurencingumą, taip pat skatinti inovacines ūkių technologijas ir tvarų miškų valdymą, skatinti maisto tiekimo grandinės organizavimą, įskaitant žemės ūkio produktų perdirbimą ir rinkodarą, gyvūnų gerovę ir rizikos valdymą žemės ūkyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)