Nors pastaruosius du dešimtmečius Sh. Stone tikrai daug dirbo, ji, rodos, dingo iš visuomenės akiračio (galbūt savo noru?). O ir tais retais atvejais, kai jos pavardė visgi sušmėžuodavo žiniasklaidoje, paprastai būdavo prisimenama nebent scena iš „Esminio instinkto“, kurioje ji praskečia kojas. Kad ir kaip beatrodytų, aktorė visą laiką ramiai rūpinosi asmeniniais rekalais, šeima, taip pat tęsė pagrįstai vertą dėmesio karjerą, skelbia thelist.com.

Pirmiausia reikia pabrėžti, kad Sh. Stone tikrai dirba, ir jos tvarkaraštyje vargiai rastųsi laisva diena. Tačiau, kitaip nei trys pirmiau minėti, jos kuriami vaidmenys nėra nei dideli, nei reikšmingi karjerai. Visgi tai nereiškia, kad pastaruosius du dešimtmečius ji sėdėjo ir mezgė megztinius. Po filmo „Kazino“ aktorė daug dėmesio skyrė sudėtingiems moterų vaidmenimis mažo biudžeto nepriklausomuose filmuose. Todėl bent artimiausiu metu kokiame nors Holivudo veiksmo trileryje jos tikrai neišvysime.

Patyrė kraujo išsiliejimą į smegenis

2001 metais Sh. Stone gyvenimas iš esmės pasikeitė, kai ji patyrė labai rimtą kraujo išsiliejimą į smegenis. Apie tai ji itin emocingai papasakojo leidinio „The Hollywood Reporter“ vedamajame straipsnyje. Kraujavimas smegenyse truko devynias dienas iš eilės. Savaitę intensyvios terapijos skyriuje praleidusi aktorė turėjo iš naujo mokintis vaikščioti, kalbėti ir skaityti.

Toliau – pora metų, skirtų vien tam, kad susidėliotų save iš gabalėlių. Sh. Stone dabar sako, kad dėl to, kas nutiko, ji nebebijo senti, nes ji žino, kokia siūloma alternatyva. Anot aktorės, toje kelionėje netrūko pažeminimo ir gerokai didesnių pastangų net dėl menkiausio mažmožio. Pavojui pasitraukus, Sh. Stone nusprendė itin atsakingai ir sveikai maitintis. Ji sportuoja keturias arba penkias dienas per savaitę ir nebevartoja alkoholio. Tačiau humoro jausmo ši žvaigždė tikrai neprarado, todėl šmaikštaudama sako: „Žmonės tikrai nenori matyti storos Sharon Stone, ar ne? Aš suvokiu savo, kaip prekės ženklo, svarbą!“

Susikūrė savo namus televizijoje

Po patirto kraujo išsiliejimo į smegenis dėl aneurizmos ir sunkaus atsigavimo laikotarpio Sh. Stone pripažino, kad pasijuto nustumtą į eilės galą. Epizodinį vaidmenų seriale „Įstatymas ir tvarka. Operatyvinių tyrimų skyrius“ („Law & Order: SVU“) gavusiai aktoriai sunkiai sekėsi įsiminti tekstą, bet ji uoliai dirbo ir sugebėjo padaryti karjerą televizijoje.

Seriale „Agent X“ Sh. Stone suvadino pačią Jungtinių Valstijų prezidentę. Ji – ir šio serialo prodiuserė. Dar ji suvaidino populiarią knygų vaikams autorę Olivią Laike seriale „Mosaic“. Aktorė taip pat rado laiko padirbėti prie vaikams skirtos televizijos laidos „Harold and the Purple Crayon“: už kadro jos balsas skamba visose trylikoje serijų.

Kovos už moterų teises aktyvistė

Tie, kuriems Sh. Stone pavardė asocijuojasi vien su kojų skėsčiojimo scena iš filmo „Esminis instinktas“ (matyt, ir tada, kai sulauks aštuoniasdešimties, šiai aktoriai teks apie tai kalbėti), tikrai nustebs sužinoję, kad iš tiesų ji aktyviai kovoja už moterų teises. Žodžio kišenėje neieškanti ir garsiai savo nuomonę reiškianti aktorė yra pasisakiusi daugybe klausimų, įskaitant vyrams ir moterims mokamų atlyginimų skirtumą ir judėjimą #metoo.

2015 metais per vieną mados renginį, kurį suorganizavo jos sesuo Kelly, aktorė pasakojo apie tai, kaip po filmo „Esminis instinktas“ niekas nenorėjo jai mokėti. Sh. Stone pamena, kaip sėdėjo prie virtuvės stalo su savo vadybininke ir iš nuoskaudos verkė. Net tada, kai darbo atsirasdavo, jos gaunamas atlygis buvo gerokai mažesnis už kolegų vyrų.

Apie tai, kaip sekėsi kovoti srityje, kurioje dominavo vyrai, Sh. Stone papasakojo interviu ne pelno siekiančiai organizacijai AARP kartu su kolegėmis Jane Fonda ir Alfre Woodard. Šios moterys kalbėjo apie problema laikomą senėjimą ir spaudimą išlikti trokštamomis Holivude. Leidiniui „Luxury London“ Sh. Stone pasakojo, kiek daug jėgų reikia moteriai, norinčiai išgyventi šiame versle. Jos teigimu, stiprūs jos vaidmenys kaip tik ir atspindi tą nesibaigiančią kovą.

Įsisūnijo tris berniukus

Neabejotinai didžiausias Sh. Stone pasiekimas per daugiau nei du pastaruosius dešimtmečius yra tas, kad ji yra vieniša motina. 2000, 2005 ir 2006 metais aktorė įsisūnijo tris berniukus – Quinną Kelly, Lairdą Vonne ir Roaną Josephą. Ji akylai saugo juos nuo žiniasklaidos.

2017 metais trys įsūniai įteikė Sh. Stone organizacijos „The Associates for Breast and Prostate Cancer Studies“ skiriama „Metų motinos“ apdovanojimą. Tada pasakytoje kalboje tuomet aktorė akcentavo, kad apsispręsti tapti motina nebuvo lengva.

Žurnalui „People“ aktorė yra sakiusi, kad tik tapusi motina sugeba atseikėti daug daugiau meilės, pagalbos, draugiškumo ir gerumo nei bet kuriuo kitu gyvenimo etapu.

Skiria laiko muzikai

Karjera kine, trys vaikai, milžiniški humanitariniai įsipareigojimai... Visgi Sh. Stone sugeba rasti laiko ir dar vienam užsiėmimui. Viename interviu britų laikraščiui „The Independent“ ji prisipažino, kad rašo dainas. Beje, jos taip pat turi humanitarinę misiją.

Sh. Stone atskleidė, kad pirmosios autorinės dainos išleidimo tikslas buvo surinkti lėšų uragano Katrina aukoms. Ta daina buvo įtraukta į labdaringais tikslais sudarytą specialų albumą „Come Together Now“.

Sh. Stone taip pat pasakojo, kad pernai Argentinoje pavyko išleisti dainą apie nuostabų rašytoją ir poetą, nužudytą savo automobilyje. O Švedijoje buvo išleista Sh. Stone parašyta daina „Let‘s Kiss“.

Beje, Sh. Stone, būdama penkiolikos, gavo specialią stipendiją, kuria pasinaudodama galėjo mokytis rašyti. Ji, kaip pati tikina, visada buvo žmogus, kurį viliojo rašytojo amatas. Keliuose žurnaluose yra paskelbta keletas aktorės parašytų apsakymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)