Iki nacionalizavimo šis bankas priklausė dviem Ukrainos oligarchams – Ihoriui Kolomoiskiui, su kuriuo siejamas realiausiu pretendentu pasiekti pergalę šį savaitgalį vyksiančių šalies prezidento rinkimų antrajame ture laikomu Volodymyru Zelenskiu, ir Henadijui Boholiubovui.

Teismo spaudos tarnyba po posėdžio už uždarų durų išplatino tokio turinio pareiškimą: „Kijevo apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs byla pagal Ihorio Kolomoiskio ieškinį pripažino neteisėtais atsakovų veiksmus, kurių pasėkoje „PrivatBank“ buvo nacionalizuotas, ir pripažino negaliojančia valstybės pasirašytą banko akcijų pirkimo-pardavimo sutartį“.

Ukrainos nacionalinio banko šio teismo sprendimo komentaruose teigiama, jog teismas „PrivatBank“ nemokumo procedūrą kvalifikavo kaip „pažeidusią galiojančias įstatymų normas“. Centrinis bankas ketina teikti apeliaciją.

„PrivatBank“ buvo nacionalizuotas 2016 metų gruodį. Valstybė perėmė visas jo akcijas ir suteikė jam 155,3 mlrd. grivinų (daugiau kaip 5 mlrd. eurų) finansinę paramą.

Šiuo metu Tel Avive gyvenantis I.Kolomoiskis su Ukrainos vyriausybe dėl jam priklausiusių 41,5 proc. „PrivatBank“ akcijų grąžinimo pradėjo bylinėtis 2017-ųjų vasarą.