Kad būtų paprasčiau suprasti, jog metas detoksikacijai, siūlome susipažinti su portale „Bright Side“ suminėtais požymiais, rodančiais, kad organizmas pilnas toksinų. Pabaigoje pateikta keletas patarimų, kaip jų atsikratyti.

Nuolatinis vidurių užkietėjimas

Su valgomu maistu į organizmą neišvengiamai patenka daugybė jame esančių cheminių medžiagų, tokių kaip konservantai, dažikliai ir dirbtiniai skonio stiprikliai. Šie toksinai atakuoja žarnyną, atliekantį svarbią užduotį virškinimo procese. Jiems kaupiantis gali sutrikti skrandžio darbas, užkietėti viduriai.

Šias problemas galima pabandyti išspręsti renkantis ekologiškus maisto produktus, ribojant alkoholio vartojimą ir geriant daug vandens.

Nesugebėjimas sukaupti minčių

Jei net ryte, kaip reikiant išsimiegoję jaučiatės išsiblaškę, sutrikę ir nesugebate sutelkti dėmesio, gali būti, kad apie save duoda žinoti kenksmingi toksinai. Jie gali sukelti ištisą seriją reakcijų, kurioms vykstant naikinami organizmui būtini vitaminai ir mineralai. Šiuo atveju toksinų poveikį galima palyginti su prastų tepalų efektu automobilio veikimui.

Prastas kūno kvapas, nustelbiantis bet kokį dezodorantą

Tikrai nekas, jei rytais prausiatės po dušu, naudojate dezodorantą, tačiau vos įlipate į visuomeninį transportą, aplinkiniai jums artėjant gręžiasi į šalį. Dėl nosį riečiančio kvapo tikrai gali būti kalti toksinai. Juos virškinant susidaro dujų, o kai jos šalinamos pro odos poras, gali pasklisti toks tvaikas, kurį tikrai nelengva pakęsti.

Sąnarių ir raumenų skausmas

Jei nepersistengėte treniruočių salėje ir nedirbote kokio nors sunkaus fizinio darbo, tačiau vis tiek maudžia raumenis bei sąnarius, skausmo priežastis gali būti toksinai. Įvairiose kūno vietose atsirandantys skausmai – tai ženklas, kad prasidėjo uždegimas. Nesant akivaizdžios jį sukėlusios priežasties, vertėtų išbandyti detoksikaciją.

Odoje išryškėjusios dėmės

Oda – didžiausias mūsų organas, labai dažnai patiriantis tiesioginį užterštos aplinkos poveikį. Įvairių kenksmingų cheminių medžiagų taip pat gali būti tokiuose produktuose kaip šampūnas, kondicionierius, muilas ir losjonas. Nuolatinis sąlytis su tokia gausybe chemikalų gali privesti prie įvairiausių simptomų, pavyzdžiui, aknės, bėrimų arba egzemos.

Detoksikacija

Nemiga

Viena vertus, kaupiantis toksinams ilgainiui pasijuntame išsekę. Kita vertus, dėl tos pačios priežasties ima prastėti miego kokybė. Didelis toksinų kiekis gali lemti miegą kontroliuojančio hormono kortizolio lygio pakitimus ir taip daryti neigiamą poveikį miegui. Nemiga, kaip žinia, gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Taigi, jei pastebėjote, kad darosi vis sunkiau užmigti, tikrai galėtumėte pamąstyti apie detoksikaciją.

Svorio augimas

Kad ir kaip uoliai treniruojatės sporto salėje, svoris vis tiek auga. Kodėl taip yra? Gali būti, kad sutriko hormonų gamyba. Toksinai gali daryti neigiamą poveikį tam tikriems hormonams, įskaitant ir tuos, kurie atsakingi už stabilaus svorio palaikymą. Perėjus prie sveikų ekologiškų maisto produktų ir atliktus detoksikaciją, reikalai gali pakrypti į gera.

Prastas burnos kvapas (net patys tai jaučiate)

Prastas burnos kvapas dažnai išduoda virškinimo problemas. Jis pasireiškia, kai virškinimo sistemai tenka intensyviai pasidarbuoti, kad suvirškintų viską, ką suvalgėte. Virškinimo problemų kyla ir tada, kai kepenys stengiasi išvalyti visus susikaupusius toksinus. Vienintelis būdas išspręsti šią problemą – atsikratyti toksinų.

Trapūs ir neišvaizdūs kojų nagai

Veikiant gravitacijai toksinai keliauja žemyn, todėl jų taikiniu gali tapti kojų nagai. Didžiąją dienos dalį kojų pirštams tenka buvoti kojinėse ir batuose, o tokią ekosistemą ypač mėgsta grybelis. Dėl šių priežasčių kaip tik kojų nagai tampa grybelio vystymosi židiniu. Žinoma, egzistuoja įvairių medikamentų, padedančių susidoroti su šia nemalonia būkle, tačiau holistinės medicinos šalininkai vienu balsu pataria gydyti ją iš vidaus, t. y. atlikti organizmo detoksikaciją.

Vis labiau slenkantys plaukai

Intensyvus plaukų slinkimas nėra ženklas, kad organizme susikaupė per daug tų toksinų, su kuriais kasdien susiduriame. Jį dažniausiai sukelia daug grėsmingesni elementai, tokie kaip arsenas, švinas ir talis (kurio yra cigarečių dūmuose). Kartais šių elementų kiekiai gali būti ypač pavojingi. Todėl jei slenka plaukai, negalima sėdėti rankų sudėjus: privalote tuojau pat pasikonsultuoti su gydytoju.

Kaip atlikti detoksikaciją

Detoksikacija

Jei tarp išvardytų simptomų atpažinote bent vieną, kuris būdingas jums, galbūt metas užsiimti organizmo valymu, kitaip sakant, detoksikacija. Nebūtina iš karto griebtis sudėtingiausių detoksikacijos procedūrų. Teigiamų rezultatų galima sulaukti bent šiek tiek pakoregavus gyvenimo būdą.

  • Pirmiausia, gerkite kuo daugiau vandens. Jis išplaus iš organizmo toksinus.
  • Toksinai – tikras peilis kepenims. Norėdami pagerinti jų būklę, gerkite kiaulpienių arbatą, skaninkite maistą petražolėmis, kalendromis, vartokite tikrąjį margainį.
  • Praktikuokite jogą. Per jogos užsiėmimus gerėja kraujo cirkuliacija ir lengviau pasišalina toksinai.
  • Vakare būtinai išsivalykite dantis. Nepamirškite ir liežuvio.
  • Vartokite vien sveikus, neperdirbtus, ekologiškus maisto produktus.
  • Įtraukite į racioną probiotikų.
  • Naudokite tik iš natūralių medžiagų pagamintus kosmetinius produktus, kurių sudėtyje nėra aromatą suteikiančių komponentų ir kitų toksinų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)