Neeilinis akcininkų susirinkimas įvyko Tokijo viešbutyje ir buvo pirmas nuo netikėto automobilių sektoriaus titano arešto lapkričio 19 dieną.

Po kelių valandų klausimų akcininkai sutiko pašalinti C. Ghosną ir Gregą Kelly, JAV pareigūną, kuris buvo C. Ghosno dešinioji ranka ir dabar susiduria su kaltinimais Japonijoje.

Jie taip pat patvirtino nusiteikimą pakeisti C. Ghosną „Renault“ vadovu Jeanu Dominique Senardu.

„Nissan“ atleido C. Ghosną iš vadovo pareigų iš karto po arešto, bet neeilinis akcininkų susirinkimas buvo reikalingas jam iš valdybos pašalinti.

Susirinkime dalyvavo beveik 4200 akcininkų, kurie kėlė klausimą, kaip tokiam skandalui buvo leista įvykti.

C. Ghosnas susiduria su trimis atskirais kaltinimais, įskaitant atlyginimo ir oficialių dokumentų nuslėpimą nuo akcininkų.

Trečias kompleksiškesnis kaltinimas iškeltas dėl pastangų perkelti asmeninius nuostolius „Nissan“ ir mokėjimų Saudo Arabijos tarpininkui už įmonės fondų valdymą.

Praėjusią savaitę prokurorai pakartotinai areštavo C. Ghosną, kuris prieš tai buvo paleistas už užstatą. Prie to prisidėjo ir įtarimai už įmonės pinigus pirkus prabangią jachtą asmeniniams tikslams.

Prokurorai mano, kad C. Ghosnas iš viso nuo 2015 metų pabaigos iki 2018-ųjų vidurio perkėlė 15 mln. JAV dolerių „Nissan“ fondų ir 5 mln. JAV dolerių panaudojo savo reikmėms.

C. Ghosnas buvo pakartotinai areštuotas ketvirtadienį, praėjus mėnesiui po jo dramatiško paleidimo už užstatą, už kurį sumokėta maždaug 9 mln. JAV dolerių.

Nuo paleidimo už užstatą jis kalbėjo nedaug ir ribojo kontaktus su kitais su byla susijusiais asmenimis bei internetinį bendravimą. Jam taip pat uždrausta palikti šalį.

Prieš pat areštą C. Ghosnas pasirodė socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje ir pranešė apie spaudos konferenciją balandžio 11 dieną.

Prieš sulaikymą C. Ghosnas davė kovingą interviu Prancūzijos TF1 televizijai, kuriame savo areštą vadino „Nissan“ surežisuotu scenarijumi ir teigė galintis nesulaukti sąžiningo teismo.

Pasak C. Ghosno, tai akivaizdžiai yra surežisuota ir kortas reikia padėti ant stalo. Jo teigimu, jis turintis vardus, kurių dauguma anksčiau nebuvo spaudoje.

Buvusio vadovo teigimu, žmonės tiesiog išsigando artimesnės „Nissan“ ir jos Prancūzijos partnerės „Renault“ integracijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)