Kauniečiai Eurolygos atkrintamųjų varžybų zonoje pasirodė tarsi pūga vidurvasary – teoriškai įmanoma, bet praktiškai niekas liepą kastuvo namų prieangyje nelaiko.

Ketvirtadienį „Žalgiriui“ vien pergalės prieš Madrido „Real“ nepakako, reikėjo ir palankių rezultatų kitose rungtynėse.

Vienintelis treneris Šarūnas Jasikevičius prisipažino per didžiąją pertrauką žvilgtelėjęs į internetą. Bent dalis komandos tik dvikovai pasibaigus sužinojo, jog Stambulo „Anadolu Efes“ 101:95 įveikė Milano „Olimpia“, taip pašalindama didžiausią kliūtį žalgiriečių kelyje.

„Kai baigėsi rungtynės, žiūriu, visi bėga, džiaugiasi. Aš galvojau, kad dar turėsime laukti kitų rezultatų, bet tada pasakė, kad jau išėjome“, – pasakojo Marius Grigonis.

„Po finalinio švilpuko kokias dešimt sekundžių nežinojau, ar išėjome tolyn. Tiesiog džiaugiausi su visais, nes smagu vien jau laimėti Madride – patys matėte, kas darėsi. O kai sužinojome, jog patekome į aštuntuką, buvo dviguba šventė“, – antrino Edgaras Ulanovas.

Kad švęsti yra ką, parodo tos pačios „Olimpia“ pavyzdys. Italijos čempionai išleido milijonus prisiviliodami tokius žaidėjus kaip Mike'as Jamesas, Nemanja Nedovičius ar Jamesas Nunnally, nepaisant to, penktus metus iš eilės nepateko į ketvirtfinalį.

O „Žalgirio“ krepšininkams beliko neakivaizdžiai guosti tautiečius Milane Mindaugą Kuzminską ir Artūrą Gudaitį.

„Toks krepšinis, o ką jau padarysi. Ir mes galėjome atsidurti jų vietoje“, – sakė E. Ulanovas.

Vienus reikia užjausti, kitiems – padėkoti. Pirmiausia, buvusiam žalgiriečiui Vasilije Micičiui, kuris ketvirtadienį buvo rezultatyviausias „Anadolu Efes“ gretose ir 18 taškų padėjo Kauno ekipai užsitikrinti kelialapį į ketvirtfinalį.

Tiesa, turkų dovana galėjo nueiti perniek, jei „Žalgiris“ nebūtų sureagavęs į „Real“ spurtą trečio kėlinio pabaigoje.

16 taškų pranašumą greitai išbarstę svečiai trumpam buvo atsidūrę ir besivejančių vaidmenyje, bet nepakriko ir laimėjo 93:86.

„Parodėme, kad turime charakterį, kaip tai padarėme ir tada, kai buvome duobėje. Tos šešios pergalės reiškia, kad mus nėra lengva palaužti. O juk prieš porą mėnesių viskas atrodė blogai. Sunku tada buvo patikėti, kad būsime ketvirtfinalyje. Nors turėjau daug draugų, kurie taip sakė. Dabar turbūt jau rašinės žinutes ir juoksis iš manęs.

Turint omenyje, koks mūsų biudžetas, kokią vietą neseniai užėmėme, tai – tikrai didelis netikėtumas. Bet ne iš dangaus jis nukrito, kiekvieną dieną tam dirbome“, – komentavo M. Grigonis.

Net sunku palyginti, ar dar didesnė staigmena būtų, jei „Žalgiris“ kažką panašaus sugebėtų iškrėsti ketvirtfinalyje su Stambulo „Fenerbahče“.

Željko Obradovičiaus auklėtiniai taip užtikrintai žaidė reguliariajame sezone, kad yra laikomi ryškiais visos lygos favoritais – ką jau kalbėti apie seriją su lietuviais.

Bet pastariesiems fantastiškas pastarasis mėnuo atnešė ne tik palengvėjimo, bet ir pasitikėjimo.

„Norint įveikti tokią komandą, reikia sužaisti virš galimybių ribos. Treniruosimės, žaisime LKL ir ruošimės ketvirtfinaliui“, – sakė M. Grigonis.

„Neateisime į rungtynes susitaikę su pralaimėjimu, nepasiduosime anksčiau laiko. Nėra taip, kad dabar jau mums gana to aštuntuko. Visada norisi daugiau, nors tikrai nebus lengva“, – pridūrė E. Ulanovas.

Primename, kad Madride „Žalgiris“ laimėjo pirmą kartą modernios Eurolygos istorijoje. Apskritai per 20 tarpusavio dvikovų su „Real“ Lietuvos ekipa šventė vos antrą pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)