„Mes mylime Didžiąją Britaniją, bet ji turi būti konkurencinga, o jei šalis nebus konkurencinga, tada turėsime imtis tam tikrų veiksmų, kad užtikrintume savo verslo apsaugą“, - „Reuters“ sakė S. Armstrongas.

„Ford“, Jungtinėje Karalystėje pagaminanti 1,3 mln. variklių per metus, įspėjo, kad įmonė gali susidurti su 1 mlrd. dolerių siekiančiomis išlaidomis dėl muitų tarifų, jei JK išstotų iš ES be sutarties.

„Ford“ Europos padalinys jau paskelbė dalį restruktūrizacijos planų: įmonė atleis 5 tūkst. darbuotojų Vokietijoje ir uždarys tris gamyklas Rusijoje. Tačiau sprendimų dėl veiklos JK „Ford“ kol kas nepaskelbė.

Pasak S. Armstrongo, „Ford“ jau išleidžia dešimtis milijonų eurų įvairioms priemonėms. S. Armstrongas tikino, kad geriausias „Brexito“ scenarijus būtų, jei visi išstojimui išleisti pinigai būtų „paleisti vėjais“.

Kitos automobilių gamintojos taip pat rengiasi „Brexitui“: BMW ir „Peugeot“ laikinai uždaro gamyklas šalyje, kad galėtų geriau pasiruošti galimam „Brexito“ chaosui, o „Ford“ svarsto panašias priemones.

„Mes aiškiai pasakėme tiek JK vyriausybei, tiek ir Briuseliui, kad privalu išlaikyti sklandžią ir bemuitę prekybą“, - sakė S. Armstrongas.

„Ford“ Jungtinėje Karalystėje gamina variklius, kurie vėliau yra siunčiami į Vokietiją, Turkiją ir Jungtines Valstijas, kur surenkami automobiliai, o toks veiklos modelis gali susidurti su vėlavimais ir papildomomis išlaidomis, jei JK iš Bendrijos išstotų be sutarties.

„Pastaruosius 40 metų kūrėme verslą, kuris paremtas tarptautine prekyba. Negalime to taip staigiai performuoti, todėl kurį laiką turėtume susigyventi su muitais. Tačiau neįmanoma sumažinti kietojo „Brexito“ finansinių padarinių. Yra keli dalykai, kuriuos mes darytume, bet realybė yra tokia, kad kietasis „Brexitas“ paveiktų visą pramonę, ne tik „Ford“, - kalbėjo „Ford“ Europos padalinio valdybos pirmininkas S. Armstrongas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)