Pagal siūlomą įstatymą, SGD bendrovės apmokėtų tik 10 proc. SGD jungties kaštų, o tai leistų joms daugiau investuoti į SGD projektus. Šiuo metu dujų tiekimo bendrovės Vokietijoje turi apmokėti visą vamzdynų kainą. Įmonės šiuo metu sumokamus pinigus atsiima per tinklo panaudos mokesčius, kurie atsispindi ir vartotojų sąskaitose už dujas.

„Svarbu, kad Vokietijos dujų tiekimo sistema leistų turėti kuo daugiau tiekimo krypčių ir šaltinių“, - Vyriausybės pranešime teigė ekonomikos ministras Peteris Altmaieris.

„Atšaukiame barjerus privataus sektoriaus investicijoms į SGD importo terminalų statybą ir stipriname įvairių dujų importo būdų konkurenciją“, - pridūrė jis.

Vokietija siekia SGD importu papildyti dujų tiekimą iš Rusijos, Norvegijos ir Nyderlandų, taip suteikiant vartotojams daugiau pasirinkimo laisvės. Tuo tarpu SGD tiekėjai, kaip Kataras ir Jungtinės Valstijos, ieško naujų verslo partnerių.

Šiuo metu Vokietijos vyriausybės pritarimo laukia trys SGD terminalų projektai. Vokietija taip pat tikisi papildomų dujų iš Baltijos jūros dugnu tiesiamo dujotiekio „Nord Stream 2“, kuris turėtų būti nutiestas iki šių metų pabaigos.

Vyriausybės siūlomą įstatymą dar turės patvirtinti aukštesnieji parlamento rūmai, Bundesratas, atstovaujantys Vokietijos federalinėms žemėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)