Europos čempionato atrankos B grupėje, kurioje varžosi ir Lietuva, pirmadienį vakare Ukraina tik po Gersono Rodrigueso į savo vartus įsimušto įvarčio iškovojo dramatišką pergalę ir su 4 taškais tapo grupės lyderiais.

Keliamas klausimas, ar pirmadienį vakare Liuksemburge Ukrainos gretose turėjo teisę žaisti Junioras Moraesas, kuris mačą pradėjo startinėje sudėtyje?

„Kyla abejonių“, – tvirtina Portugalijos futbolo portalas „Maisfutebol“.

Teigiama, kad Ukrainos pilietybę turintis brazilas J. Moraesas, priklausantis Donecko „Šachtar“ klubui, neatitinka FIFA natūralizuoto atleto kriterijų, pagal kuriuos galėtų saugas atstovauti Ukrainai.

Remiantis sporto pilietybės kriterijais, sportininkas turi naujoje šalyje gyventi 5 metus be pertraukų, kad galėtų atstovauti tos šalies nacionalinei komandai.

Portugalijos žiniasklaida tvirtina, kad J. Moraesas neatitinka šios taisyklės, mat po ketverių metų ir 8 mėnesių, praleistų Ukrainoje, buvo keliems mėnesiams išvykęs žaisti į Kiniją: Kijevo „Dinamo“ priklausęs futbolininkas buvo išnuomotas tos šalies klubui.

Vėliau saugas grįžo į Ukrainą ir nuo 2018 metų atstovauja „Šachtar“ klubui.

Liuksemburgas antradienį dieną suskubo pateikti protestą dėl nelegaliai Ukrainos rinktinėje žaidusio futbolininko.

Šios šalies futbolo federacijos sekretorius Joelis Wolffas pareiškė, kad antradienį išsiuntė protestą į UEFA dėl minėto žaidėjo. Protestuoti dėl rungtynių baigties buvo galima 24 val. po jų baigties, taigi, Liuksemburgas suspėjo tą laiku padaryti.

Jei protestas būtų patenkintas, Ukrainai grėstų techninis pralaimėjimas mače su Liuksemburgu, taip pat tikėtina, kad ir portugalai reikš pretenzijas dėl minėto futbolininko, kuris rungtyniavo praėjusį penktadienį prieš šios šalies rinktinę. Mačas tarp Portugalijos ir Ukrainos baigėsi be įvarčių 0:0, o J. Moaresas žaidė nuo 76 min.

Tuo metu Ukrainos futbolo federacija teigia, kad futbolininkas atitiko visus natūralizuotam sportininkui keliamus kriterijus.

„Mes neabejojame, kad visos procedūros ir terminai buvo įvykdyti, jog žaidėjas galėtų atstovauti Ukrainai ir gautų šios šalies pilietybę“, – teigė Ukrainos futbolo federacijos generalinis sekretorius Jurijus Zapisockis.

„Pagal Ukrainos įstatymus, jis šalyje gyveno penkerius metus“, – teigė futbolo federacijos atstovas, besirėmęs šios šalies pilietybės įstatymu, pagal kurį teigiama, kad pilietybės siekiantis asmuo šalyje turi praleisti mažiausiai 180 dienų per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)