„Boomeriai“ žais H grupėje kartu su Lietuva, Kanada ir Senegalu.

Pasaulio krepšinio čempionatas vyks Kinijoje rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis, o H grupės kovos numatytos Donguane.

Pagal FIBA reitingą Australija yra antra pagal pajėgumą komanda šioje grupėje: Lietuva yra šešta, Australija – 11-a, Kanada – 23-a, o Senegalas užima 37-ą vietą.

.@KobeBryant, @JasonDerulo, Yao Ming and more... 🔥 The best moments of the #FIBAWC draw 🔥 #WorldGotGame pic.twitter.com/c6W3PKSdiH— Basketball World Cup (@FIBAWC) March 16, 2019

„Pasaulio čempionato realybė tokia, kad žaisime su geromis komandomis. Krepšinis žaidžiamas visur pasaulyje, tad lengvų varžovų tikėtis nereikėtų. Jau grupės etapas žada intrigą, nes susidursime su trim visiškais skirtingais krepšinio žaidimo stiliais – komandomis iš Europos, Amerikos ir Afrikos. Tai bus tikras iššūkis“, – vertino A. Lemanis.

Australijos rinktinės strategas neabejoja, kad lietuviai remsis NBA žaidžiančiais Domantu Saboniu ir Jonu Valančiūnu, Kanados sudėtyje bus tokių NBA talentų kaip Andrew Wigginsas, Jamalas Murray ir Kelly Olynykas. Senegalo ekipą į priekį ves Gorgui Diengas.

Australai gali taip pat surinkti NBA žaidžiančių krepšininkų rinktinę. Čia minėtini tokie vardai kaip Benas Simmonsas, Aronas Baynesas, Patty Millsas ir Joe Inglesas.

„Po burtų traukimo ceremonijos planetos pirmenybės tapo realesnės, matome kelią, kuriuo turime eiti, – kalbėjo australų strategas. – Galime dabar rinktis taktikas, daryti namų darbus ir visa kita, kad laimėtume aukso medalius“.

#FIBAWC | Boomers head coach Andrej Lemanis, assistant coach Luc Longley, team manager @markbradtke and BA Chair @NedCoten give their thoughts on the @FIBAWC draw and look ahead to August/September: https://t.co/xiHlPpFpXO #GoBoomers #AustraliaGotGame pic.twitter.com/prfWLS9Tvp— Basketball Australia (@BasketballAus) March 18, 2019

Australija pasaulio čempionatą pradės rugsėjo 1 dieną rungtynėmis su Kanada, rugsėjo 3 dieną žais su Senegalu, o rugsėjo 5-ąją – su Lietuvos nacionaline ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)