„Būdami atsakingu darbdaviu, turime tęsti pasiruošimą blogiausiam scenarijui, o „Brexitas“ be sutarties yra būtent toks“, - teigė BMW atstovai.

„Kad pasiruoštų „Brexito“ atidėjimui, „BMW Group“ šiuo metu svarsto įvairius veiksmus. Pasiruošimas apima visas svarbiausias mūsų verslo dalis: gamybą, pardavimus, muitinės procesus, informacines technologijas ir logistiką“, - tikino BMW atstovai.

Tuo tarpu „Honda“ atstovai sakė, kad bendrovė ragina šalies valdžią pasirašyti susitarimą su ES, o bet koks „Brexito“ atidėjimas, „Honda“ teigimu, turi būti tikslingas.

„Dabar laukiame JK valdžios žingsnių užtikrinti aiškų ir teisiškai patikimą kelią pirmyn, kuris padėtų išvengti pasitraukimo be jokios sutarties, ir raginame britus pasiekti susitarimą su ES, sudarysiantį sąlygas išlaikyti Europos verslo konkurencingumą“, - teigė „Honda“ atstovai.

„Bet koks 50-ojo straipsnio atidėjimas turi būti tikslingas ir pakankamai ilgas, kad suteiktų verslui stabilumo“, - sakė jie. Lisabonos sutarties 50-asis straipsnis leidžia bet kuriai ES valstybei narei pasitraukti iš Bendrijos.

BMW priklausantys „Mini“ ir „Rolls-Royce“, „Jaguar Land Rover“ ir „Honda“ - kartu pagaminantys 55 proc. visų JK pagaminamų automobilių - planuoja laikinai uždaryti gamyklas balandį, kad galėtų pasiruošti „Brexito“ pokyčiams. Gamyklas bendrovės uždarys skirtingam laikui - nuo savaitės iki mėnesio.

BMW anksčiau tikino galintis perkelti automobilių gamybą iš JK į žemyninę Europą, jei britai iš ES pasitrauktų be jokios sutarties.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją