Plikai nuskusta galva kažkada metalistus šokiravęs R.Halfordas sutiko atsakyti į kelis roko naujienų svetainės mountainrock.lt klausimus.

MR: Papasakokite apie savo pasirodymą Vilniuje. Ar ketinate groti visas dainas iš naujojo albumo “Angel of Retribution”? Kaip senieji fanai priima naujus gabalus?

R.H.: Tai ypatingas šou, nes reiškia mūsų atgimimo tęsinį ir buvimą kartu, kuriant metalą jau daugiau nei 30 metų. Į koncerto dainų sąrašą įtraukėme geriausius savo kūrinius. Jūs kartu su mumis leisitės į kelionę nuo „Sad Wings of Destiny“ (red. - antrasis "Judas Priest" albumas) iki “Angel of Retribution”.

Negalvojame apie savo fanų amžių. Mus visus suvienijo metalas, o amžius tėra skaičius. Visi „Judas Priest“ gerbėjai, tiek senieji, tiek naujieji, mėgsta viską, kuo su jais dalijamės.

MR: Tavo projektas „Two“, kuriame dainavai palikęs „Judas Priest“, neturėjo nieko bendra su sunkiuoju metalu. Ką tu apie jį manai dabar, žvelgdamas iš laiko perspektyvos? Ar „Two“ sukūrei, nes tuo metu norėjai kurti būtent tokią muziką, ar tiesiog mėgavaisi „laisve“ nebūti „metalo dievu“ ir eksperimentuoti?

R.H.: Tuo metu, kai nebuvau „Judas Priest“ sudėtyje, įgijau vertingos patirties. Galėjau tyrinėti naujus muzikos kanalus. Tačiau ką aš iš tiesų atradau: supratau, kaip myliu ir kaip labai man gyvenime reikia „Judas Priest“.

MR: Kokie artimiausi kūrybiniai planai? Galbūt naujas „Halford“ albumas?

R.H.: Sekantis mūsų žingsnis - pradėti kurti dainas naujam "Judas Priest" albumui! Gerbėjai taip gerai priėmė ir pamėgo "Angel of Retribution", kad suteikė mums jėgų ir energijos grįžti atgal į įrašų studiją ir sukurti daugiau naujo metalo!

MR: Dabar šiek tiek provokacinis klausimas, gali ir neatsakyti. Į metalą grįžai dėl to, kad tavo širdis jame, ar dėl išorinių aplinkybių spaudimo?

R.H.: Mes visi sutikome atsikurti. Tai nebuvo tik mano noras, kad svajonė taptų realybe ir "Judas Priest" vėl būtų originalios sudėties. Mes norime, kad grupė kurtų muziką, įrašinėtų ir koncertuotų savo fanams pasaulyje taip, kaip jaučia Robas, Glennas, K.K., Ianas ir Scottas.

MR: Ar tobulame pasaulyje būtum metalo dainininkas?

R.H.: Aš visada būsiu metalo dainininkas!

MR: Nemanai, kad sunkusis metalas tapo labai uždaru stiliumi - pakankamai sunku iš jo išeiti (arba į jį įeiti, jeigu esi gerai žinomas kitame amplua)? Ar įmanoma pabėgti nuo jau susiformavusio publikos akyse įvaizdžio ir visiškai pakeisti savo viešą veidą? Pavyzdžiui, ar galėtų Davidas Bowie‘is (labai eklektiškas menininkas) visiškai pasikeisti įrašydamas ekstremalaus metalo albumą ir tapti pripažintu metalo dainininku?

R.H. Metalas nėra užsisklendęs savyje. Metalas yra įvairiapusis ir įdomus. Jis taip išaugo ir išsivystė, kad turime labai daug būdų vystyti skirtingus stilius. Tik dėl to, kad tapai pripažintu viename stiliuje, neturėtų riboti tavo kūrybinių minčių!

MR: "Judas Priest" ir "Iron Maiden" dažnai vadinamos didžiausiomis visų laikų sunkiojo metalo grupėmis. Ar sutinki su tokiu teiginiu? Kokie yra jūsų santykiai ir kaip vertini "Iron Maiden" kūrybą?

R.H.: "Judas Priest" yra vienas iš dviejų sunkiojo metalo pradininkų. Mes sukūrėme jį. Vėliau atsiradusios metalo grupės visuomet pabrėžia "Judas Priest" buvus pagrindine įtaka ir įkvėpėjais. "Iron Maiden" nebūtų, jei nebūtų "Judas Priest". Mes jaučiame abipusę pagarbą dėl to, ką darome ir ko pasiekėme.

MR: Kokias grupes ir atlikėjus rekomenduotų Robas Halfordas?

R.H.: Kaip ir visuomet, stengiuosi sekti visus naujus metalo įvykius. Šiuo metu klausau tokių grupių kaip "System Of A Down", "Hatebreed", "Slipknot", "Avenged Sevenfold", Dimmu Borgir", "Him", "The Darkness" ir daugelio kitų.

MR: Neseniai Amerikoje gastroliavote kartu su "Anthrax". Kokie įspūdžiai iš šio turo? Ir kaip vertini "Anthrax" pats (klausiu kaip senas jų gerbėjas)? Ar galime kada nors tikėtis tokios pačios sudėties turo ir Europoje?

R.H.: Turą Amerikoje rengėme tris kartus, nes šalis labai didelė, o tiek daug fanų nori mus pamatyti. Mes nuostabiai praleidome laiką su "Anthrax", kurie yra puikūs muzikantai ir geri mūsų draugai.

Kai susiruošiame į koncertinį turnė, pasikviečiame vis kitą grupę, bet "Judas Priest" ir "Anthrax" turą Europoje būtų smagu surengti.

MR: Ar ilgai trunkantys koncertiniai turai labai išvargina? Kaip jie įtakoja grupės narių santykius?

R.H.: Gastrolės yra labai varginančios ir fiziškai, ir psichiškai. Tačiau pradėdamas turnė perjungi pavaras, todėl viskas prasideda ir baigiasi tame pačiame taške. Mes esame kaip šeima, vienas kitą labai gerai pažįstame, todėl žinome, kaip elgtis ir dirbti šiose įtemptose dviejų metų lenktynėse. Mums visuomet smagu būti kelyje, pamatyti tiek daug savo fanų ir gerai leisti su jais laiką.

MR: Į Lietuvą atvykstate pirmą kartą. Ką žinote apie šią šalį?

R.H.: Tai pirmoji kelionė į Lietuvą, todėl visi įspūdžiai mums bus nauji.

MR: Ar domitės šalių, kuriose vyksta jūsų koncertiniai turai, kultūra, papročiais, gėrimo įpročiais?

R.H.: Taip, mes bandome sužinoti kuo daugiau apie vietas, kuriose lankomės. Deja, tai labai sunku ir beveik neįmanoma, kai koncertinis tvarkaraštis toks įtemptas. Dažniausiai viskas, ką matome, yra viešbučiai ir scenos, nes jau kitą dieną važiuojame koncertuoti į naują vietą. Viliamės, kad kada nors ateityje mes galėsime daugiau sužinoti apie Lietuvą ir Baltijos šalis.

Grupės „Judas Priest“ koncertas įvyks gruodžio 3 d., šeštadienį, 20 val. Vilniaus Ledo rūmuose (Ąžuolyno g. 9). Bilietus galima įsigyti bilietai.lt kasose.