Jo šaltinių žiniomis, vienintelis šį projektą vystančios bendrovės „Nord Stream 2“ akcininkas „Gazprom“ kartu penkiais jo finansavimo partneriais svarsto tokią galimybę, kad Europos Sąjungos jurisdikcijoje būtų tik nedidelė dujotiekio atkarpa.

„Financial Times“ pažymi, jog sprendimas dėl to kol kas nepriimtas, atitinkamas siūlymas Vokietijos reguliuotojams nepateiktas.

ES nuolatinių atstovų komitetas („Coreper“) vasarį patvirtino Europos Komisijos pasiūlytas ir su Europos Parlamentu suderintas ES dujų direktyvos pataisas, kurios, kaip manoma gali apsunkinti „Nord Stream 2“ projektą, bet nutiesti vamzdyno nesutrukdys. Šias pataisas toliau tvirtins Europos Parlamentas ir Europos Taryba.

Europos Komisijos Energetikos generalinio direktorato vadovas Dominique'as Ristori (Dominikas Ristori) šio mėnesio pradžioje pareiškė, kad ES dujų direktyvos pataisos bus taikomos ir „Nord Stream 2“.

Rusijos dujų giganto planais, 1,23 tūkst. kilometrų ilgio „Nord Stream 2“, kurio projektinis pralaidumas bus 55 mlrd. kubinių metrų dujų per metus, per jūrą turėtų būti nutiestas iki 2020 metų pradžios. Vamzdynas bus paklotas greta jau veikiančio dujotiekio „Nord Stream 1“ ir padvigubins jo pajėgumą.

„Gazprom“ praėjusią savaitę skelbė, kad nutiesta 818 kilometrų šio vamzdyno – trečdalis viso jo būsimo ilgio, jį skaičiuojant abiem vamzdyno gijomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją