Tiesa, kad už mažos kvalifikacijos reikalaujantį darbą nereikia tikėtis didelio atlyginimo, tačiau niekas nevertas tokios pajuokos. Už virėjos pagalbininkės darbą Lietuvos gimnazijoje, kai darbo valandos nuo 8 iki 15 val., pasiūlytas 270 Eur iki mokesčių atlyginimas šokiravo. Atsakykite, kaip įmanoma pragyventi visą mėnesį už tokią sumą? Atsakymo tikriausiai neturite – aš irgi neturiu.

Komentaruose išsakiau savo nuomonę ne tik aš, bet ir kitos darbo ieškančios moterys. Viena net nusistebėjo, ar čia kartais ne dienos atlyginimas. Iš karto sukilo toks juokas pro ašaras. Sėdėjau prie kompiuterio ir mąsčiau, kodėl vieniems gyvenimas Lietuvoje toks lengvas, o kitiems tenka suktis iš padėties ir ieškoti kelių darbų vienu metu, jog galėtų išgyventi.

Nei mokyklos, nei įmonės pavadinimo neviešinu, nes nemanau, kad tai vien šių institucijų kaltė. Jeigu siūlomas toks atlygis, vadinasi, mes, kaip valstybė, leidome sau iki tokio lygio nusiristi. Tik nereikia tuomet stebėtis, jog išvykstančiųjų skaičius iš Lietuvos nemažėja. Vis dėlto žmonės nori ne tik egzistuoti, bet ir normaliai gyventi. Ir ne tik mokėti už maistą ir stogą virš galvos.

Gali kas nori sakyti, kad išlepome, nebenorime plėšytis per kelias vietas, bet pagalvokite, kad reikia skirti laiko ir šeimai, ir draugams. Tai brangiausios gyvenimo akimirkos, kurios gali greitai prabėgti.

Linkiu visiems tautiečiams rasti mėgstamus darbus Lietuvoje ir ne už verslininkų siūlomus grašius, o orius atlyginimus.

Pasidalinkite savo istorija, kokį atlyginimą gaunate ir kokio norėtumėte ateityje? Kiek išleidžiate būtiniausiems poreikiams ir kiek norėtumėte sutaupyti? Ar jums pavyksta tai daryti? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atlyginimas“.