„Vakar vienu metu pradėjau melstis, nes tikrai galvojau, kad numirsiu. Esu atspari skausmui, neverkiu, kai man skauda galvą arba tiesiog blogai jaučiuosi.

Visada tai priimu kaip normalų reiškinį, tačiau vakar buvo kiek kitaip ir tie žodžiai „dieve padėk“ buvo tarytum paskutinė mano viltis. Pravėmiau visą dieną. Pradžioje tai atrodė kaip natūralus reiškinys, nes pamaniau, kad apsinuodijau maistu.

Tačiau dienos metu man tik blogėjo, gėriau daug skysčių, taip pat vaistų nuo pykinimo, bet man taip pablogėjo, kad galvojau viskas. Nors sveriu tikrai nedaug, tačiau po vakar numečiau maždaug du kilogramus. Atrodo, kad išvėmiau ir likusius kūno raumenis.

Tiesa, nežinau, ar tai buvo apsinuodijimas ar iš Egipto parsivežta bacila. Vakar gydytojai man sakė, kad virusai mumyse gali išgyventi ilgai. Apsisaugoti nuo to yra tiesiog neįmanoma“, - sako jauna moteris.

„Kreipiausi į gydytojus. Man sakė, kad apsinuodijimo simptomai – kitokie. Tik šiandien jau pradėjau vaikščioti, turiu gerti daug vandens, nebuvau pas gydytojus, tačiau su jais konsultavausi telefonu, daktaras patarė, kokių vaistų nusipirkti“, - DELFI pasakojo moteris.

Ieva taip pat pabrėžia, kad veikiausiai tokia nemaloni patirtis gali nutikti ne tik Egipte, bet ir bet kurioje šalyje už Europos ribų.

„Man yra taip buvę Turkijoje, Bulgarijoje, nors tikrai atsakingai renkuosi maistą ir negeriu vandens su ledukais“, - priduria Ieva.

Egipte jau ketvirtą kartą Kalbėdama apie savo atostogas Egipte Ieva neslepia, kad atvykstant čia jau ne pirmą kartą ji vis dar randa daugybę dalykų, kurie ją žavi. Moteris pasakoja, kad spėjo gerokai pažinti šalį, kuri, jos žodžiais, yra tiesiog nuostabi. Šiltu ir sausu klimatu čia galima mėgautis ištisus metus. Žiemos laikotarpiu oro temperatūra svyruoja ~ 20 °C. Vasarą temperatūra siekia ~ 33 °C.

„Kad ir kaip banalu, tačiau sakyčiau vieną kartą gyvenime aplankyti Piramides yra būtina. Arba praplaukti Nilu, o neverta į šią šalį važiuoti ir mokėti labai daug už kelionę. Visgi tai nėra pati geriausia šalis, kuri siūlo gerą ir platų maisto pasirinkimą, geras ir kokybiškas paslaugas. Per daug nereikia tikėtis nieko“, - atviravo Ieva, tačiau užtikrino, kad šalies gamta yra tiesiog nuostabi.

„Kartais tikrai norisi nuo visko pabėgti ir tiesiog gulėti paplūdymyje, tačiau kartais norisi nuotykių ir ne tik drybsoti paplūdimyje. Tad yra ir pasyvių ir aktyvių atostogų“, - apie savo kelionių įpročius pasakoja mergina.

Moteris taip pat perspėja, kad kaip ir kitose šalyse, taip ir Egipte, tikrai būtinai reikia elgtis itin atsargiai ir pasisaugoti.

„Tikrai būna visko. Šios viešnagės metu žmonės tikrai mandagūs ir nelinkę apgaudinėti, tačiau nereikia pamiršti derėtis, niekas niekada nesako galutinės kainos. Reikia pripažinti, kad Egipte žmonės yra linkę apgaudinėti“, - sako Ieva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)