„Vargu ar rasite kitą automobilių sporto varžybų organizatorių, į kurio kvietimą per nepilną savaitę atsilieptų 17 komandų“, - džiaugėsi maratoninių lenktynių organizatorius Darius Jonušis.

Pareiškėjų aktyvumu bei noru dalyvauti jubiliejinėse lenktynėse besidžiaugiantys organizatoriai viliasi, kad būtent ši aplinkybė padės įgyvendinti visus sumanymus ir Palangoje surengti tokį jubiliejinį automobilių sporto festivalį, kokio dar nebuvo.

Vieni pirmųjų į organizatorių kvietimą atsiliepė „Kaukaro“ sporto klubo atstovai, į 20-ąsias maratonines lenktynes Palangoje deleguojantys net dvi komandas. Tai „Gera dovana - Lambooo.lt“ ir „Emex Logistics by Spartransa“.

„Kaip byloja pirmosios ekipos pavadinimas, jos sportininkai 1006 km trasoje startuos su Lietuvos lenktynėse dar nematytu „Lamborghini Huracan Super Trofeo GT“, - sakė didelę šių lenktynių patirtį sukaupęs komandos vadovas Marius Batūra. – Tai 2016 metų gamybos automobilis, su kuriuo danas Denisas Lindas tais pačiais metais laimėjo keletą pasaulio čempionato etapų ir „Lamborghini Cup“ pirmenybes“.

Ženevos automobilių parodoje 2014 m pristatytas sportinis „Lamborghini Huracan“ tęsia savo garsiojo pirmtako „Gallardo“ tradicijas. „Huracan“ 5,2 litro darbo tūrio V10 variklis išvysto 620 AG, o didžiausias modelio greitis siekia 325 km/val. Iki 100 km/val. jis įsibėgėja vos per 3 sek.

Jau nuspręsta, jog šį monstrą pilotuos didelę lenktynių patirtį sukaupęs Egidijus Gutaravičius, o kiti jo partneriai paaiškės po „Lamborghini Huracan“ automobilio testų, kurie bus surengti balandį.

Antrosios – „Emex Logistics by Spartransa“ – komandos lenktynininkų paieška rūpinasi Martynas Čiuželis, kuris kartu su būsimais kolegomis išvairuos ko gero vieną lengviausių, tik 810 kg sveriantį „Lotus Exige“, kurio variklis išvysto 400 AG.

Dvi komandas į jubiliejines lenktynes deleguoja ir VšĮ „Čapkausko autosportas“.

„Tituluočiausias tarp ekipos narių, jos lyderis Ramūnas Čapkauskas su Jurgiu Adomavičiumi ir Audriumi Stasiulevičiumi sudarys „DHL Racing“ komandą ir vairuos 350 AG motorą turinčią „Cupra TCR“, - sakė ekipos vadovas Haris Aleksandravičius. – Jau pernai lenktynės Palangoje įrodė, jog žiūrovai domisi šia nauja serija, kuri, manau, turi puikią ateitį ir Lietuvoje“.

TCR serija prasidėjo 2015 metais ir dabar puikiai žinoma visame pasaulyje. Varžybos su TCR lenktyniniais automobiliais, išriedėjusiais iš oficialių automobilių gamintojų gamyklų, vyksta pasaulio, Europos ir atskirų regionų bei valstybių mastu. TCR serija populiarėja ir Baltijos šalyse.

„Džiugu, kad Palangos maratoną kasmet praturtina nauji akcentai, naujų serijų lenktynės, – sakė R. Čapkauskas. – Neslėpsiu, jog šiemetinėms, jubiliejinėms, rengiuosi itin atsakingai. Tikiuosi, jog tai bus ne tik mano, bet ir visų sportininkų bei žiūrovų neeilinė, net 20 metų laukta šventė“.

Nors R. Čapkauskas veteranu dar nesijaučia, tačiau nori, kad lenktynėse kasmet debiutuotų daugiau jaunimo, kurie vėliau galėtų realiai siekti didžiausių pergalių.

"Aurum 1006 km lenktynėse" startuos išskirtinis "Lamborghini"

„Tęsdami tradicijas ir šiemet formuojame antrąją, jaunimo komandą, kurios atstovams ruošiame greitą, konkurencingą BMW M3 automobilį, - sakė komandos savininkas ir vienas jos lenktynininkų R. Čapkauskas.

Pasirengimą „Aurum 1006 km lenktynėms“ baigia ir tik pernai jose debiutavusi šiauliečių „RD Signs Racing“ komanda, kurios atstovai Darius Vasiliauskas, Audrius Butkevičius ir Žilvaras Aleksas į maratono trasą išvairuos tą patį BMW Z4.

„Nepakito tik automobilio pavadinimas, tačiau atnaujintas jis gerokai, – tvirtino ekipos mecenatas ir lenktynininkas A. Butkevičius. – Sumontuotas galingesnis, 3,2 l darbo tūrio variklis, pakito ir paties automobilio valdymas bei dizainas, išliko tik vyraujanti raudona spalva“.

Ambicingi šiauliečiai debiutinėse lenktynėse finišavo, tačiau automobilio elektros grandinės gedimai neleido jiems pasiekti to, ką buvo užsimoję.

„Finišuoti ir šiemet - būtų per menkas tikslas. Manau, esame pajėgūs savo klasėje kovoti dėl nugalėtojų garbės pakylos“, - ambicijų neslėpė A. Butkevičius.

Ne menkesnius siekius puoselėja ir kitos komandos, jau pateikusios paraiškas varžytis liepos 17-20 dienomis Palangoje rengiamose jubiliejinėse, 20-osiose „Aurum 1006 km lenktynėse“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)