Tarptautinė tokių lenktynių formato patirtis rodo, kad jos dažniausiai tampa pirmu žingsniu nepatyrusiems automobilių sporto entuziastams. Visgi šios varžybos yra puiki treniruotė ir patyrusiems lenktynininkams, kurie galės ne tik tobulinti savo vairavimo įgūdžius, bet ir kuo geriau paruošti automobilius kitiems startams.

Šio sezono metu ketinama surengti keturis „Baltic Time Attack Series“ etapus, kurie vyks pačiose moderniausiose ir saugiausiose Baltijos šalyse žiedinių lenktynių trasose: „Auto24 Ring“ Pernu, Estijoje (gegužės 4 d. ir rugsėjo 28 d.) bei „Bikernieki“ Rygoje, Latvijoje (birželio 22 d. ir liepos 28 d.).

Šių lenktynių dalyvių užduotis tarsi ir paprasta: varžybų dieną užfiksuoti savo greičiausią 1 rato įveikimo laiką, kuris bus lyginamas su kitų dalyvių laiku tam, kad būtų išrinktas nugalėtojas. Sezono pabaigoje bus paskelbti bendros įskaitos bei atskirų klasių nugalėtojai. Kiekvienas vairuotojas trasoje turės galimybę praleisti 50 minučių: 10 min. skirta kvalifikacijai bei du įskaitiniai važiavimai po 20 min., kurie ir lems geriausio rato įveikimo rezultatą.

Šių varžybų dalyviai, pagal savo automobilių paruošimo lygį, bus skirstomi į 7 klases. Vienu automobiliu galės dalintis ir keli vairuotojai. Tam, kad dalyviai vieni kitiems kuo mažiau trukdytų, į trasą jie bus išleidžiami pagal kvalifikacijoje pasiektus rezultatus.

Galingiausių sportinių automobilių klasėse dėl aukščiausių rezultatų kovos ne tik žinomi lenktynininkai iš Latvijos, bet ir specialiai šiam renginiui ruošta technika važiuojantys užsieniečiai. Naujiena Baltijos šalyse taps „Supercar“ klasė, kurių atstovus, vairuojančius išskirtinius automobilius, bus galima išvysti ir šioje lenktynių serijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją