Praėjusią naktį „Lakers“ kibo į atlapus NBA lyderiams Milvokio „Bucks“ krepšininkams, tačiau po atkaklios kovos namuose krito 120:131. Atsakomybę už šį pralaimėjimą prisiėmė vyriausiasis komandos treneris Luke'as Waltonas, kurio kėdė braška vis labiau.

Likus žaisti dvi minutes „Bucks“ pirmavo 121:118, o L. Waltonas prieš savo auklėtinių ataką paprašė minutės pertraukėlės. Strategas nubraižė derinį LeBronui Jamesui, tačiau neakcentavo, kaip Kentaviousas Caldwellas-Pope'as turi išmesti kamuolį iš už šoninės linijos.

„Lakers“ gynėjas ieškodamas L. Jameso atidavė kamuolį varžovui Ersanui Ilyasovai, o jau po akimirkos tritaškį smeigė Malcolmas Brogdonas (124:118). „Bucks“ išsivežė iš Los Andželo pergalę baigdami mačą spurtu 15:2.

„Prisiimu atsakomybę už pralaimėjimą. Ta klaida kainavo rungtynes. Tai yra mano kaltė. Turėjome dar vieną minutės pertraukėlę ir toje situacijoje turėjome ją paimti. Negalime leisti sau taip klysti. Varžovai nustebino mus susispausdami gynyboje, o tai pamačius reikėjo paprašyti minutės pertraukėlės“, – po mačo sakė L. Waltonas.

Šią savaitę pozityvumu spindėjęs ir apie įjungtą atkrintamųjų varžybų režimą prabilęs L. Jamesas po dar vieno pralaimėjimo prarado optimizmą ir nusivylęs liejo savo apmaudą.

„Mes atidavėme jiems pergalę“, – apie rungtynes, kuriose „Lakers“ vienu metu turėjo 12 taškų pranašumą, sakė L. Jamesas. Jis areną paliko dar net nenuskambėjus finalinei sirenai.

„Kitose rungtynėse prieš Finikso „Suns“ turime būti daug geresni. Negalime būti patenkinti tuo, jog gerai sužaidėme tris kėlinius prieš „Bucks“. Mums reikia pasikeisti, viską pradėti iš naujo“, – kalbėjo „Lakers“ lyderis.

Po akistatos išvykoje su „Suns“, Kalifornijos klubo laukia trys sunkūs mačai namuose – su Los Andželo „Clippers“, Denverio „Nuggets“ ir Bostono „Celtics“. 20 rungtynių reguliariajame sezone iš viso dar sužaisianti „Lakers“ ekipa Vakarų konferencijoje šiuo metu užima dešimtąją vietą.