Didžiosios Britanijos princo Williamo sutuoktinės išpažintis iš pažiūros nedaug kuo skiriasi nuo atviro eilinės moters pasakojimo.

Apie įprastas vaikų auginimo klaidas, kurių ir pačiai nepavyko išvengti, K. Middleton prabilo per neseniai Londone Karališkojo fondo surengtą konferenciją, pavadinimu „Mental Health in Education“ (Psichikos sveikata ugdymo procese), rašoma portale cheatsheet.com.

Dalydamasi įžvalgomis apie pirmuosius vaikų gyvenimo metus, Kembridžo kunigaikštienė prisipažino kitados turėjusi gana naivias pažiūras. Apie dėmesio psichikos sveikatai svarbą Didžiosios Britanijos mokyklose minėtoje konferencijoje diskutavo nemažai ekspertų ir mokslo srities atstovų.

Per apskritojo stalo diskusijas K. Middleton užsiminė apie tai, kaip jautėsi, tapusi motina, ir ką dabar mano apie tuometinį savo išprusimą tėvystės srityje.

Iš pat pradžių, anot jos, daug ko gana greitai pavyko išmokti bendradarbiaujant su įvairiomis organizacijomis. „Pati nedaug ką išmaniau apie motinystę, nesupratau, kokią reikšmę vaikų ateičiai turi būtent pirmieji jų gyvenimo metai“, – atviravo K. Middleton.

„Tai lemtingas laikotarpis, todėl visi, kam tuo metu tenka prižiūrėti vaikus, – mokytojai, tėvai ir kiti, kas jais rūpinasi, – privalo tinkamai tai suprasti“, – tęsė ji.

„Nežinojau kai kurių dalykų, kuriuos čia susirinkę ekspertai, matyt, laiko savaime suprantamais. Svarbu, kad jie būtų tinkamai išaiškinti tiems, kurie neturi specialaus išsilavinimo“, – toliau kalbėjo K. Middleton.

Klausantis K. Middleton žodžių, darėsi akivaizdu, kad ji – emocinės raidos skatinimo šalininkė.

Ji taip pat akcentavo savo įsitikinimą, kaip svarbu diskutuoti tėvystės ir vaikų auginimo klausimais.

„Tiesiog puiku, kad galybę patirties turintys specialistai diskutuoja apie vaikų psichikos sveikatos ir emocinės raidos svarbą“, – džiaugėsi ji.

K. Middleton užsiminė ir apie tai, kad panašios diskusijos verčia atkreipti dėmesį į mokytojams ir auklėtojams tenkantį vaidmenį rūpinantis vaikų psichikos sveikata.

Baigdama kalbą, K. Middleton padėkoju visiems susirinkusiems už gausų indėlį informuojant visuomenę apie neginčytiną psichikos sveikatos svarbą.

„Per aštuonetą pastarųjų metų, kai dirbau su įvairiomis labdaros organizacijomis, susipažinau su keletu iškiliausių specialistų, kurių veiklos sritys – psichikos sveikata, priklausomybės, šeimų konfliktai, benamystė ir švietimas. Visi jie vienu balsu kartojo, kad daugelio šiais laikais aktualių socialinių problemų šaknys paprastai siekia pirmuosius žmogaus gyvenimo metus ir kad tendencija dažnai nusitęsia per kelias kartas“, – aiškino K. Middleton.

Kembridžo kunigaikštienė paminėjo ir tai, kad pirmieji vaiko gyvenimo metai jo asmenybės raidai, sveikatai ir laimės pojūčiui yra reikšmingesni už bet kurį kitą gyvenimo etapą, ir tai, esą, įrodyta moksliškai.

Ji taip pat akcentavo, kad pozityvus vaikų vystymasis tiesiogiai priklauso nuo tų, kurie jais rūpinasi, t. y. mokytojų, auklėtojų ir tėvų.

„Mūsų bendradarbiavimą laikau be galo reikšmingu, o šiandieninė diskusija tik patvirtino, kiek daug jau pavyko nuveikti, ir aš visiems už tai dėkinga. Ačiū visiems, kurie teikia prioritetą psichikos sveikatai ir visuminiam vaiko ugdymui. Viliuosi, kad čia vykusios diskusijos paskatins imtis konkrečių veiksmų ir dar labiau prisidės prie vaikų bei mokytojų psichikos sveikatai palankių mokyklų kūrimo. Dėkoju“, – savo kalbą baigė K. Middleton.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)