„Pradėtas oficialus tyrimas dėl įtariamų Estijos ir Danijos finansų inspekcijų veiklos pažeidimų, susijusių su pinigų plovimu per „Danske Bank“ Estijos filialą“, – antradienį pranešė EBI.

Anot pranešimo, tyrimas pradėtas vadovaujantis Europos Komisijos oficialiu raštu, kuriuo EBI raginama imtis visų reikiamų priemonių savo kompetencijos ribose, kad būtų išsiaiškinta, ar Estijos ir Danijos finansų inspekcijos tinkamai vykdė Europos Sąjungos teisės aktais apibrėžtas pareigas.

EBI yra ES agentūra, kuriai pavesta įgyvendinti standartinį taisyklių rinkinį, kurio paskirtis – visų ES šalių bankų sektoriaus reguliavimas ir priežiūra. Institucijos tikslas – sukurti veiksmingą, skaidrią ir stabilią ES bankininkystės produktų bendrąją rinką.

Filialus 14-oje valstybių turintis didžiausias Danijos komercinis bankas „Danske Bank“ yra paskelbęs, jog ištyrus finansines operacijas per jo Estijos filialą 2007-2015 metais nustatyta įspūdinga įtartinų pervedimų suma – 200 mlrd. eurų. „Danske Bank“ pripažino nesugebėjęs tinkamai reaguoti į signalus apie įtartinus ir galimai nusikalstamus sandorius, negalįs nustatyti, kiek tiksliai pinigų buvo išplauta, ir paaiškinti jų kilmės.

Šis vienas didžiausių visų laikų pagal mastą pinigų plovimo skandalas tiriamas kai kuriose Europos šalyse, įskaitant Daniją, bei Jungtinėse Valstijose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)