Organizatoriai

„Eesti Ekspress“ leidžiamas nuo 1989 metų rugsėjo 22 dienos, šis laikraštis – Estijos tiriamosios žurnalistikos flagmanas. „Eesti Ekspress“ žurnalistai yra bene svarbiausio tiriamosios žurnalistikos apdovanojimo – „Bonnier Award“ – laureatai.

Pranešėjai

Bobas Hoffmanas – savo srities ekspertas, dalyvavęs ne vienoje rinkodaros konferencijoje visame pasaulyje, ir visur sulaukiantis šilčiausio sutikimo. B. Hoffmanas garsėja tiesmukiškais pareiškimais, o jo pranešimus klausytojai dažnai įvardija kaip ryškiausias ir įsimintiniausias konferencijos akimirkas.

„Eesti Ekspress“ organizuojamoje konferencijoje B. Hoffmanas skaitys pranešimą apie fantazijų pasaulyje gyvenančius rinkodaros specialistus iš viso pasaulio. Tai fantazijų pasaulis, kur vartotojai ieško būdų, kaip susikalbėti su prekės ženklais ir svajoja apie personalizuotą reklamą. Tai pasaulis, kur vartotojai aktyviai reaguoja į mūsų turinį, pasaulis, kur vadinamųjų ekspertų pareiškimai iškalbingesni už faktus. B. Hoffmanas savo pranešime mus grąžins į realybę, demaskuos visas iliuzijas ir paaiškins, kodėl visa tai rinkodaros asams kiekvienais metais kainuoja milijardus eurų.

Dar vienas garsus konferencijos pranešėjas – Nassimas Nicholas Talebas. Šis prieštaringai vertinamas ekonomikos filosofas, išpranašavęs 2008 metų finansinę krizę, yra šešių itin didelio populiarumo sulaukusių knygų autorius. Visame pasaulyje jų parduota daugiau nei 5 mln. egzempliorių.

Jo pranešimas „Skin in the Game“ paremtas naujausia autoriaus knyga; jame analizuojama, kaip žmonių bendravimą su kitais žmonėmis slapčia formuoja įvairios rizikos ir simetrija. Iš tikimybių teorijos pasiskolintas idėjas taikydamas kasdieniams scenarijams, N. N. Talebas pateikia netikėtų įžvalgų, kas iš tikrųjų erzina visuomenę. Jo pranešimas padės verslininkams, vadovams ir investuotojams geriau įvertinti ekonomines rizikas ir pateiks praktinių rekomendacijų, kaip 2019 nesuklysti priimant su investicijomis susijusius sprendimus.

Dar vienas konferencijos pranešėjas – rašytojas, lektorius ir konsultantas Niras Eyalis, padėjęs ne vienam startuoliui ir verslui sukurti itin didelės sėkmės sulaukusį produktą. Pirmoji jo knyga „Hooked“ – viena iš įtakingiausių pastarojo dešimtmečio knygų technologijų bendrovėms ir naujų produktų vystytojams. Jis pats įsteigė du startuolius, reguliariai rašo tokiems leidiniams kaip „Forbes“, „TechCrunch“ ir „Psychology Today“.

„Eesti Ekspress“ organizuojamoje konferencijoje N. Eyalis skaitys pranešimą tema, paimta iš jo dar nepasirodžiusios naujos knygos „Digital Distraction“. Joje gvildenamos temos, kaip skaitmeninės technologijos iš mūsų vagia gebėjimą sutelkti dėmesį ir paralyžiuoja mūsų produktyvumą. Pranešime bus pateikiama praktinių patarimų, kaip išvengti tokių dėmesio vagių ir bus pristatytas naujas modelis, padėsiantis sumaniau valdyti blaškančius dirgiklius.

Visai neseniai „Forbes“ dar vieną konferencijos pranešėją Lindą Liukas įvardijo kaip vieną iš penkiasdešimties įtakingiausių Europos moterų. Sumaniai išnaudodama smalsumą ir atradimo džiaugsmą, savo knygų serijoje „Hello Ruby“ autorė padeda vaikams susipažinti su kompiuteriais. L. Liukas siunčiama žinutė labai paprasta: technologijų pasaulis neapsiriboja vien spoksojimu į kompiuterio ekraną, o interneto aplinkos kūrimas nėra vien nuobodūs kodai – tai ir saviraiška, ir poezija, ir žaidimas.

„Eesti Ekspress“ rengiamoje konferencijoje L. Liukas skaitys pranešimą, kaip sėkmingai vairuoti verslą skaitmeniniame pasaulyje, ir paaiškins, ką reiškia teiginys, jos ateityje visos be išimties bendrovės bus programinės įrangos bendrovės.

Konferencijoje pranešimą skaitys į naują sritį vis drąsiau žengiantis disko metikas Gerdas Kanteris. G. Kanteris, nuo 21 metų visas jėgas skyręs profesionaliam sportui, visam pasauliui ne kartą įrodė, kiek daug gali atsidavimas ir bendradarbiavimas. G. Kanterio komandos darbo principai įkvėpė kitus sportininkus ir ne kartą padėjo verslininkams, nuolat ieškantiems tikrosios sėkmės formulės.

Konferencijoje bus galima sutikti ir estų kilmės menininką Kalevą Marką Kostabu, kurio novatoriškas ir drąsus požiūris paskutinį XX amžiaus dešimtmetį kaip reikiant sudrebino Niujorko meno pasaulį. Ir po šiai dienai netyla diskusijos, ar šis talentingas kūrėjas yra tiesiog menininkas, o galbūt rinkodaros genijus. Mažai kam žinoma, kad ir šiandien K. M. Kostabu aktyviai dirba tiek Jungtinėse Valstijoje, tiek Italijoje. Kaip teigia pats, šiuo metu ekonomine prasme jam sekasi netgi geriau nei kūrybos pakilimo metais. Pranešimo, kurį skaitys Taline, tema – naujas požiūris į sėkmę konkurencijos persmelktame pasaulyje.

Ir tai dar ne visi konferencijos svečiai. „Eesti Ekspress“ organizuojamas renginys neabejotinai taps svarbiausiu 2019 metų verslo pasaulio įvykiu. Daugiau informacijos: ekspress.ee/conference

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją