Prieš tai WADA buvo nustačiusi keturių mėnesių terminą, per kurį Šiaurės Korėja turėjo įvykdyti reikalavimus, bet šalis to nepadarė.

Tiesa, Šiaurės Korėjai nebus skirtos tokios griežtos sankcijos kaip Rusijai, kurios antidopingo agentūra buvo suspenduota nuo 2015 metų iki praėjusio rugsėjo. Bent jau kol kas komunistinės valstybės sportininkams negresia masinis pašalinimas iš olimpinių žaidynių, ji nepraras teisės rengti tarptautines sporto varžybas.

Vis dėlto Šiaurės Korėjos sporto funkcionieriai mažiausiai metus negalės užimti jokių pareigų tarptautinėse federacijose ir kitose svarbiose sporto organizacijose, o šios šalies antidopingo agentūros veiklą prižiūrės ir tikrins inspektoriai.

WADA žingsnis kertasi su Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) ambicija išnaudoti sportą kaip politinę priemonę siekiant formaliai tebekariaujančių Šiaurės ir Pietų Korėjų suvienijimo. Svarstoma apie bendrą abiejų valstybių rinktinę 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse ir net bendrą paraišką organizuoti 2032 metų vasaros žaidynes.

Šiaurės Korėja prisijungė prie Nigerijos ir Mauricijaus, kuriems šiuo metu taip pat taikomos WADA sankcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją