Didžiausią susidomėjimą antradienį kėlė pirmą kartą istorijoje vykusi „Manchester United“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“ klubų akistata.

Po Jose Mourinho pasitraukimo komandos vairą perėmusio Ole Gunaras Solskjaero auklėtiniai be pralaimėjimų žygiavo Anglijos pirmenybėse, tačiau tai negarantavo, kad sėkmė juos lydės ir Čempionų lygoje.

Jau pirmame kėlinyje „Old Trafford“ šeimininkus perspėjo negeri ženklai – dėl gautų traumų jie buvo priversti pakeisti Anthony Martialį ir Jesse Lingardą, o jau geltonąją kortelę gavęs Ashley Youngas laviravo ties prarajos riba grubiai nustūmęs varžovą Angelį Di Marią už aikštės ribų.

Daugiau veiksmo atsirado po pertraukos, kai PSG surengė „raudonųjų velnių“ vartų šturmą. Iš pradžių dviem pavojingais smūgiais Davido de Gea reakciją patikrino Kylianas Mbappe, o netrukus po A. Di Maria pakelto kampinio įvartį 53-ą min. pelnė Presnelis Kimpembe. Tai pirmasis 23 metų prancūzų gynėjo įvartis ne jaunimo rungtynėse.

Po poros minučių pasižymėti galėjo Dani Alvešas, tačiau jo smūgiuotas kamuolys nuriedėjo visiškai šalia vartų virpsto.

Savo jėgomis patikėję Paryžiaus komandos žaidėjai netrukus padidino savo persvarą – 60 min. gražią ataką po A. Di Maria perdavimo įvarčiu baigė K. Mbappe. Pastarasis pelnė 14-ą įvartį Čempionų lygoje.

Nuotaika „Old Trafford“ stadione pašlijo, O.G. Solskjaero auklėtiniams nepavyko rasti jokio atsako solidžiam svečių žaidimui.

Be to, nervai neišlaikė Pauliui Pogba. „Manchester United“ puolėjui teisėjas 89-ą min. parodė antrą geltonąją kortelę. Prancūzas buvo priverstas palikti aikštę, jis negalės padėti komandai atsakomojoje dvikovoje Prancūzijos sostinėje.

PSG ekipa į Mančesterį atvyko gerokai nukraujavusi – dėl traumų žaisti negalėjo abu puolimo lyderiai Neymaras ir Edinsonas Cavani, susižeidęs buvo ir gynėjas Thomasas Meunier.

Atsakomoji dvikova, kurioje favorito statusą įgijo PSG, vyks Paryžiuje kovo 6 dieną.

„Manchester United“ 0 – 2 PSG

53' [0 – 1] Presnelis Kimpembe
60' [0 – 2] Kylianas Mbappe

Kitoje aštuntfinalio dvikovoje Italijos sostinėje „Roma“ 2:1 (0:0) nugalėjo „Porto“ futbolininkus.

Visi trys mačo įvarčiai buvo pelnyti per devynias antrojo kėlinio minutes. Šeimininkams abu įvarčius pelnė Nicolo Zaniolo (70 ir 76 min.), o 79-ąją min. rezultatą sušvelnino Adrianas Lopezas.

19-metis N. Zaniolo tapo jauniausiu visų laikų Italijos futbolininku, pelniusiu du įvarčius Čempionų lygos rungtynėse.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos kovo 6 dieną Porto.

„Roma“ 2 – 1 „Porto“

70' [1 – 0] Nicolo Zaniolo
76' [2 – 0] Nicolo Zaniolo
79' [2 – 1] Adrianas Lopezas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)