Gerai sekėsi ir aštuonerius metus Lietuvoje gyvenančiam prancūzui Thibaud Catry, vyrų C lygoje su partneriu iškovojusiam bronzą.

Šiame turnyre svečių teisėmis pirmą kartą dalyvavo padelio mėgėjai iš Latvijos: latvis Aleksas Pavulanis ir ispanas Pablo Zarraga, kurie du susitikimus laimėjo, du pralaimėjo ir vyrų A lygoje užėmė penktą vietą. Latviai padelį pradėjo žaisti vėliau nei lietuviai, o Aleksas yra vienas pagrindinių varžybų organizatorių, todėl jam buvo įdomu susipažinti ir su padelio turnyro organizavimo virtuve. Malonu, kad svečiams mūsų turnyras patiko, po varžybų jie dar ilgai bendravo su Lietuvos žaidėjais bei turnyro organizatoriais ir į kito LPF turnyro varžybas paprašė atsivežti dar vieną porą.

LPF Žiemos taurės III etapo turnyras vyko vyrų A, B ir C bei moterų B lygose, o jame dvi dienas rungtyniavo poros iš Vilniaus, Šiaulių, Kauno bei Rygos. Vyrų A lygos turnyre, kaip ir prognozuota, nugalėtojais tapo Titas Mikelevičius ir Algirdas Draugelis, finale laimėję prieš Robertą Sadovskį ir A. Blanco.

Itin įdomi kova vyko dėl trečios vietos, kur susitiko padelio grandai kaunietis Luidži Pakula ir vilnietis Giedrius Vėželis bei jaunieji talentai iš Šiaulių – Emilis Baltrimaitis ir Edvinas Grigaitis. Patirtis prieš jaunystę... Po labai gražios ir atkaklios kovos rezultatu 6:4, 7:6 pergalę ir bronzos medalius iškovojo 14-metis Emilis ir 16-metis Edvinas.

Vyrų B lygoje nugalėtoja tapo visas pergales iškovojusių kauniečio Mariaus Macijausko ir Egidijaus Gudavičiaus duetas. Kadangi vyrų B lygos varžybų dalyviai rungtyniavo rato sistema ir kai kurios poros surinko vienodą pergalių skaičių, tai antrą ir ketvirtą vietą iškovojusias poras nulėmė tik tarpusavio laimėtas susitikimas.

Taigi vyrų B lygoje sidabro medalius iškovojo šiauliečiai Gintaras Dambrauskas ir Ieva Čeilutkaitė, o bronzos – vilniečiai Martynas Lėbus ir Romas Lėbus.

Vėl atsikūrusioje vyrų C lygoje pirmą vietą iškovojo jau varžybinės patirties anksčiau įgiję Vilius Urba ir Vadimas Tichamirovas, antrą vietą užėmė Rytis Maniušis ir Tomaš Grablevskij, o trečiąją – Simonas Bružas ir Thibaud Catry. Malonu, kad vis daugiau naujų žaidėjų paima į rankas padelio raketę, treniruojasi ir pradeda rungtyniauti varžybose, taip įsiliedami į padelio bendruomenę.

Moterų B lygoje vyko itin atkaklios varžybos. Jei taurių laimėtojomis tapo šio turnyro favoritėmis laikytos Dalia Geleževičienė ir Dalia Burokaitė, tai į kovą dėl dviejų medalių komplektų įsitraukė net keturios žaidėjų poros, o trys jų surinko vienodą pergalių skaičių.

Turnyro dalyvių vietos paaiškėjo tik po paskutinio susitikimo, ir tik suskaičiavus laimėtų bei pralaimėtų setų skaičių. Taip sidabro medalius iškovojo Rasa Aidukienė ir Laura Raupelienė, bronzos – Diana Ramanauskaitė ir Simona Drukteinienė, o ketvirtoje vietoje liko Reda Sirgedienė ir Simona Žiūkaitė.

Turnyro dalyviai atsisveikino iki kito LPF Žiemos taurės etapo, kuris vyks kovo 16-17 dienomis Vilniuje, Fanų padelio arenoje. Gerai, kad padelio mėgėjai turi šiltus padelio namus, kur ir lyjant, ir sningant galima susitikti bei rungtyniauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)