Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Turto bankas Vyriausybeisiūlo išbraukti įmonę iš privatizuojamų objektų sąrašo ir perduoti ją ministerijai.

„Neįvykus bent vienam aukcionui, įmonės akcijas galima išbraukti iš privatizuojamų įmonių sąrašo ir grąžinti prieš tai valdžiusiai institucijai“, – BNS komentavo Turto bankas.

Bendrovę pernai bandyta parduoti šešis kartus, tačiau niekas ja nesusidomėjo. Jos kaina buvo sumažinta nuo 636 tūkst. eurų iki 380 tūkst. eurų.

Dėl bendrovės perdavimo Turto bankas su ministerija tarėsi dar pernai rugsėjį, tačiau pastaroji nesutiko perimti akcijų, nes įmonė nevykdo realios veiklos ir neprisideda prie politikos formavimo žuvininkystėje.

Klaipėdos įmonė į privatizavimo objektų sąrašą įtraukta 2017-ųjų gegužę – tuomet tikėtasi rasti investuotoją.

Aukcionas įsteigtas 2004 metais, siekiant tarpininkauti žvejams ir pirkėjams. Nauja įmonės žuvies perdirbimo gamykla pastatyta 2007 metais už 1,9 mln. eurų, iš jų 1,2 mln. eurų buvo ES parama. Tačiau 2015 metais Vyriausybė nutarė keisti aukciono veiklą ir sukurti modernią prekybos žuvimi sistemą. Žemės ūkio ministerija į bendrovės rekonstrukciją investavo dar apie 1,4 mln. eurų – buvo įrengtos žuvų perdirbimo linijos ir šaldikliai.

Registrų centro duomenimis, įmonė nuostolingai dirbo nuo 2005 metų, išskyrus 2010 metus, kai jos pelnas siekė 111,2 tūkst. litų, ir 2011 metais – 88,4 tūkst. litų. 2016 metais jos nuostoliai siekė 201,2 tūkst. eurų, 2017 ir 2018 metų duomenų įmonė nėra pateikusi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)