Vis dėlto prekyba minėtose rinkose buvo vangi dėl trijų dienų Kinų Naujųjų metų pertraukos. Rinkas taip pat palaikė lūkesčiai, kad Federalinis atsargų bankas (FED) sulėtins palūkanų normų didinimo tempą, o Kinija ir Jungtinės Valstijos galų gale pasieks susitarimą dėl užsitęsusio prekybos konflikto sprendimo.

Nors dauguma regiono rinkų šią savaitę uždarytos dėl šventinių atostogų, verslo nuotaikoms įtaką daro penktadienį paskelbti solidūs JAV darbo rinkos rodikliai.

Didžiausia pasaulyje ekonomika sausį sukūrė 304 tūkst. naujų darbo vietų. Tai - beveik dvigubai daugiau, negu tikėtasi. Šis rodiklis buvo stipriausias per beveik metus, o darbo užmokesčio augimas išliko didesnis nei infliacija.

Visi trys pagrindiniai Volstrito indeksai prekybą baigė augimu, ir šios nuotaikos atsispindėjo Azijoje.

Rytinėje prekyboje Honkongo akcijų indeksas pakilo 0,3 proc. Tokijo akcijų indeksas padidėjo 0,5 proc. Sidnėjaus akcijų indeksas taip pat šoktelėjo 0,5 proc. Singapūro akcijų indeksas stiebėsi 0,2 proc.

Džakartos akcijų indeksas ūgtelėjo, o Velingtono ir Manilos indeksai šiek tiek sumažėjo. Šanchajaus, Seulo, Taipėjaus ir kai kurios kitos rinkos buvo uždarytos šventėms.

„Templeton Global Equities“ Melburne portfelio valdytojas Peteris Wilmshurstas teigė, kad 2019-ieji bus akcijų atsigavimo metai.

„Jeigu stabilizuosis ekonomikos augimo tempas, žmonės įgaus daugiau pasitikėjimo dėl savo pajamų“, - sakė jis „Bloomberg TV“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)