Tai, pasak ekspertų, yra kol kas aiškiausias ženklas, jog centrinis bankas atsižvelgia į nuogąstavimus dėl ekonomikos ir jos augimo perspektyvų.

FRS prognozuoja, kad JAV ekonomika toliau augs, o darbo vietų skaičius toliau sparčiai didės ir tai vadina „labiausiai tikėtinais rezultatais“.

Tačiau iš pareiškimo, kuris buvo paskelbtas pasibaigus posėdžiui, matyti, kad neapibrėžtumas dėl ekonomikos augimo perspektyvų vis didėja.

„Atsižvelgdamas į pasaulio ekonomikos ir finansų rinkos pokyčius, taip pat į nedidelį infliacinį spaudimą, komitetas elgsis kantriai“, kai jam teks spręsti, kada reikėtų vėl padidinti bazinę palūkanų normą ir ar tai reikia daryti, pareiškė JAV pinigų politiką formuojantis Federalinis atvirų rinkų komitetas (FOMC).

JAV centrinis bankas taip pat nustebino rinkas, paskelbęs atskirą pareiškimą, kuriame pažymėjo, jog yra pasirengęs keisti turimų didžiulių vertybinių popierių atsargų mažinimo tempą.

Prieš tai rinkoje buvo kilę nuogąstavimų, kad dabartinis šių atsargų mažinimo procesas yra pernelyg nelankstus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)