Gražų sausio rytą, susirinko triskart daugiau dalyvių i, nei prieš tai buvusiame žygyje. Jie atvyko iš visos šalies – Kauno, Vilniaus, Ukmergės, Prienų, Šakių, Jurbarko ir kitų miestų. Žygeiviai rinkosi Kidulių dvare, kur prieš žygiuodami susipažino su esminiu žygio tikslu – priminti visuomenei kodėl kalbame lietuviškai, apie šio krašto svarba Lietuvai. Kiekvienas galėjo pajusti ir pamatyti vietas, kuriose kažkada iš tiesų knygnešiai dirbo Lietuvos žmonių ir kalbos labui.

Dalyviai galėjo rinktis iš dviejų maršrutų: „Ąžuolų kelias“ (atstumas 27 km) ir „Vienišos obelys“( atstumas 30 km). Žygis vyko Kidulių, Sudargo seniūnijų teritorijose, kuriuose gamta grožiu itin apdovanota. Einantieji galėjo mėgautis panemune, buvo aplankyti ir žymieji Sudargo piliakalniai, kurie ne vieną amžių saugojo ir tarnavo, kaip gynybinis punktas, o šiomis dienomis tai vienas iš gražiausių, Šakių rajono, turistų lankomų vietovių.

Norintiems žygiuoti kitaip galėjo išbandyt naują būdą – naudotis ne žemėlapiu, o skaitmenų koordinačių sistema. Šį kartą žygiu susidomėjo kariškiai, savanoriai ir skautai. Neužmirštas ir pats knygnešių tėvas – Martynas Sederevičius, prie jo kapo buvo uždegta žvakelė. Prisiminta jo istorija, asketizmas ir atsidavimas savo šaliai. Po žygio visi vėl grįžo į Kidulių dvarą, kur buvo vaišinami „knygnešių sriuba“ bei arbata.

Šis žygis skirtas visai šeimai. Vaikai iki 15 m. galėjo žygiuoti nemokamai. Iš ankstesnių žygių pastebėjome, jog daugelis senjorų tikrai fiziškai aktyvūs, tad stengiamės juos skatinti ir taip pat kviečiame nemokamai žygiuoti.

Šie žygiai vyks kiekvieną metų sezoną. Be to puiki proga atvykti į kraštą, kurio dėka Lietuvoje kalbame savo gimtąją kalba. Žygis tęstinis – vyks kiekviena metų sezoną - teiksime diplomus, o metų gale surinkus 4 dovanosime knygnešių atsiuvą.

Kviečiame rezervuotis datą pavasario žygiui - balandžio 27 d.(platesnė informacija bus skelbiama Kidulių dvaro feisbuko paskyroje).