Mes siūlome šias normas keisti! Kaip? Pasakoja sveikatinančių praktikų mokyklos „Wu Ming Dao“ įkūrėja, gydytoja, ir moterų Dao praktikų mokytoja Anna Vladimirova.

Pakankamai neseniai buvo atlikti tyrimai, kurių metu paaiškėjo, kad kiekviena moteris yra unikali. Anatominiame lygmenyje. Dubens nervas, kuris moterims garantuoja didžiausią pasitenkinimą fizinio artumo metu, pas visas moteris slūgso skirtingai. Yra moterų, pas kurias jis yra arti kūno paviršiaus, vadinasi, jį pasiekti – stimuliuoti ir sukelti orgazminius pojūčius – paprasta. Tačiau yra ir, literatūriškai išsireiškiant, gilesnių moterų. Jų dubens nervas eina gerokai giliau, todėl joms reikia stipresnio stimuliavimo – ilgesnės įžangos ir tikslesnės technikos – susijaudinimui sukelti.

Šis faktas nėra nei geras, nei blogas. Lengvai „užsidegančios“ merginos gali patirti malonumą, tačiau taip pat gali reguliariai nusivilti: „Viskas taip greitai baigiasi!“ Palaipsniui prie orgazmo artėjančios moterys gali mėgautis kiekvienu žingsniu, tačiau gali nusivilti jau pačioje pradžioje ir toliau tik laukti, kada visas šis trynimasis baigsis.

Jeigu jūsų prioritetas – patirti vis didesnį pasitenkinimą iš artumo su partneriu, siūlome kelis paprastus patarimus, kurie padės planingai ugdyti malonumą!

Susijaudinimo taktika

Kuo stipresnis susijaudinimo lygis, tuo ryškesnis orgazmas – šią taisyklę žinome visi. Tačiau kaip tą susijaudinimą įkurti iki tokio lygmens, kad degtų?

Svarbu suprasti, kad moterys, kaip ir vyrai, turi įvairius susijaudinimo kanalus: kinestetinis, regimasis, girdimasis, netgi skonio. Teigiama, kad vyrai myli akimis, o moterys – ausimis. Šiuo atveju kalba ir eina apie juos, susijaudinimo kanalus. Tiesa, pati ši idėja nėra labai tiksli, nes tai, koks susijaudinimo kanalas dominuoja kiekviename konkrečiame žmoguje, galima išsiaiškinti tik patirties keliu. Ir nuo lyties, amžiaus ar dar kažkokių veiksnių tai nepriklauso. Tai labai individualus dalykas!

Kaip suprasti, kas konkrečiai jus jaudina labiausiai? Žinoma, eksperimentų keliu. Susitarkite dėl to, kurį susijaudinimo kanalą norite „patikrinti“ kito fizinio suartėjimo metu. Pavyzdžiui, kinestetinį: tada užrišame akis, atsisakome bet kokių garsų ir susikoncentruojame išskirtinai tik į pojūčius ir prisilietimus. Jeigu girdimasis, įjunkite muziką, paprašykite partnerio pakomentuoti savo veiksmus, kalbėti apie pojūčius, užduoti klausimus.

Labai tikėtina, kad šio eksperimento rezultatai padovanos jums nemažai įdomių atradimų. Ir būtinai išmokite režisuoti gražius, įsimintinus intymius įvykius ir sau, ir partneriui.

Karšta – šalta

Apie erogeninių zonų svarbą seksologijos pasaulyje neprisimena tik patys didžiausi tinginiai, tačiau mažai kas žino, kad bėgant laikui šios zonos gali „migruoti“ – įvairių kūno vietų jautrumas gali keistis. Todėl labai svarbu neiti įprastu ratu (tai yra, nemaigyti vienų ir tų pačių mygtukų), o išbandyti vis naujas galimybes.

Jeigu norite atrasti savo erogenines zonas, pažaiskite žaidimą „karšta-šalta“: partneris paima žymeklį (nusiplaunantį!) ir, orientuodamasis pagal jūsų reakciją, ant kūno pažymi aktyviausias zonas. Dėl reakcijos pageidautina susitarti iš anksto, kad nebūtų nesusipratimų: pavyzdžiui, garsus dejavimas ir judesys į priekį – reiškia, kad atrasta ypač vertinga kūno vieta, negarsus dejavimas ir nedidelis judesys pirmyn – vadinasi, čia dar yra prie ko padirbėti. Jeigu įdomių pojūčių nėra, leidžiate sau paprasčiausiai gulėti ir laukti.

Tad ugdykite savuosius orgazmo pasiekimo įgūdžius: ši nuostabi būsena maitina mūsų jėgas, ugdo kūrybiškumą ir palaiko normalų gyvenimo džiaugsmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (416)