Laša vanduo

Vanduo iš skalbimo mašinos gali lašėti dėl kelių priežasčių. Apžiūrėkite, ar neįtrukusi žarna. Skalbdami nepridėkite per daug drabužių į skalbimo mašiną. Jei minėtos dvi priežastys atkrenta, o vanduo vis tiek laša, galbūt skalbyklės būgnas įtrūkęs. Šis gedimas sudėtingas, daugeliu atveju bus pigiau ir paprasčiau įsigyti naują skalbyklę, ypač jei artėja senosios 11-asis gimtadienis.

Iš skalbimo mašinos sklinda nemalonus kvapas

Jei turite senoko modelio skalbyklę, kurios durelės – šone, galbūt iš vidaus ėmė sklisti nemalonus kvapas. Kai kurios tarp 2001 ir 2010 m. gamintos kelių firmų skalbimo mašinos pačios neišsivalo, todėl viduje gali atsirasti pelėsių, kurie ir skleidžia nemalonų kvapą. Internete galima rasti informacijos apie minėtas nekokybiškas skalbykles. Jei jūsų skalbyklė – iš tokių, galbūt vertėtų įsigyti geresnę arba iš pradžių pabėginkite vienokiu ar kitokiu būdu išvalyti senąją.

Džiovyklė veikia labai garsiai

Džiovyklė gali veikti labai garsiai dėl kelių priežasčių. Iš pradžių patikrinkite, ar džiovyklė lygiai stovi. Jei paspaudus kurį nors kampą ji juda, vadinasi, stovi nelygiai. Pakiškite ką nors po reikiamą kojele, o jei kojelės sukiojas, nustatykite vienodą jų aukštį. Jei minėti būdai nepadėjo, gali būti, kad reikia pareguliuoti džiovyklės būgną arba skalbyklės variklį – šiuo atveju reikės profesionalaus meistro. Tiesa, iš pradžių paskaičiuokite, kokių išlaidų turėsite. Jei taisymas brangus, o skalbimo mašina sena, protingiau nusipirkti naują.

Naudoja daug vandens

Senos skalbimo mašinos mažiau efektyvios. Pavyzdžiui, senesnių modelių skalbyklės nereguliuoja vandens kiekio pagal įdėtų skalbti drabužių kiekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)